Prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, sosește astăzi în România. Prima oprire va fi la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

Jill Biden. FOTO: Office Of The First Lady.

Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, va petrece weekendul de Ziua Mamei călătorind în România și Slovacia pentru a vizita trupele americane și pentru a reafirma legăturile bilaterale puternice cu cei doi aliați NATO. De Ziua Mamei (sărbătorită în a doua duminică a lunii mai – n.r.), ea se va întâlni cu mame și copii ucraineni care au fost forțați să-și părăsească țara natală din cauza războiului declanșat de Rusia.

Prima oprire în România va fi făcută vineri, 06 mai, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu (MK), unde Jill Biden se va întâlni cu conducerea militară a SUA și a NATO. Ea va servi masa alături de militari și va vizita unele dintre trupele americane repartizate la bază înainte de a pleca spre București. Joining Forces, inițiativa Casei Albe a Primei Doamne pentru a sprijini familiile de militari, va facilita o poveste virtuală cu „United Through Reading”, o organizație care conectează familiile de militari cu membrii militari desfășurați prin înregistrări video și lecturi virtuale de cărți.

Sâmbătă, 7 mai, ea va primi un briefing despre eforturile umanitare din partea agențiilor ONU, ONG-urilor și Guvernul României la Ambasada SUA la București, apoi va primi un salut cu personalul ambasadei. Ulterior, ea se va întâlni cu Carmen Iohannis pentru a-și exprima recunoștința pentru generozitatea și sprijinul României pentru refugiații ucraineni.

În urma întâlnirii cu Carmen Iohannis, Jill Biden va vizita o școală publică din București care găzduiește studenți ucraineni refugiați. Ea va vorbi cu educatori ucraineni și români și va interacționa cu studenți ucraineni refugiați și studenți români în cadrul clasei. Ulterior, ea va participa la o sesiune de ascultare cu educatoare și mame ucrainene. Ea va pleca apoi spre Bratislava, Slovacia.

Prima Doamnă a Statelor Unite va fi însoțită în călătorie de secretarul de stat adjunct pentru afaceri europene și eurasiatice Karen Donfried, director principal pentru afaceri multilaterale la Consiliul Național de Securitate Curtis Ried și director pentru afaceri umanitare la Consiliul Național de Securitate Daniel Dieckhaus. Ambasadorul la Uniunea Europeană Mark Gitenstein și Elizabeth Gitenstein se vor alătura Primei Doamne pentru partea din România a călătoriei. Ambasadorul Gitenstein a fost ambasador al SUA în România în perioada 2009 – 2012.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*