Localitățile Ovidiu și Grădina ies mai devreme din carantină. Constanța rămâne oraș carantinat până la expirarea oficială a măsurii

Dosar penal pentru o tânără care a intrat cu mașina într-un copac din Mamaia. FOTO cu rol ilustrativ

În urma analizelor de risc trimise de Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța, INSP a avizat ieșirea din carantină pentru localitățile Ovidiu, începând cu data de 1 ianuarie, ora 00.00, și Grădina, din 30 decembrie, ora 12.00. În ambele situații, măsura a fost redusă cu câte o zi.

Potrivit Prefecturii Constanța, decizia a avut ca fundament scăderea ratei de incidență sub media națională, alături de alte criterii cuprinse în analizele de risc.

În ceea ce privește municipiul Constanța, propunerea este să fie menținută măsura de carantină, până la expirarea celor 14 zile prevăzute în ordinul DSU. Se consideră că, în municipiul Constanța, încă este un risc epidemiologic ridicat, în ciuda scăderii constante a ratei de incidență.

„De aproape o lună și jumătate, municipiul reședință de județ este în carantină și le cerem oamenilor câteva zile de răbdare. Sunt semne clare că situația este pe un trend îmbucurător, dar încă nu ne aflăm sub media pe țară privind rata de incidență. De aici, hotărârea autorităților de a menține măsura. Acest lucru nu trebuie confundat cu o prelungire a carantinării zonale. Suntem convinși că acestea sunt ultimele zile de carantină pentru constănțeni. Dar normalitatea depinde foarte mult de fiecare dintre noi. Dacă vom respecta recomandările și cifrele vor fi într-o continuă scădere, putem spune că suntem pe drumul cel bun. În caz contrar, ne vom lovi, din nou, de restricții, lucru pe care nu și-l dorește nimeni”, a declarat prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa.

Municipiul Constanța a intrat în carantină în data de 20 noiembrie și ar urma să iasă în seara zilei de 1 ianuarie 2021, ora.20.00. În acest moment incidența cazurilor de coronavirus, pe municipiu, este de  4,71 la mia de locuitori, în timp ce pe județ este de 3,22 la mie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Numai fraierii din Constanta pun botul la hartii. Bucurestenii nu au nevoie ca vorba aia, pe ei nu ii protejeaza hartia

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*