Liniștea la evenimentele din perioada minivacanței de 1 mai va fi în atenția jandarmilor

Jandarmii constănțeni sunt prezenți pe tot litoralul. FOTO Jandarmeria

În perioada 27 aprilie – 2 mai, aproximativ 150 de jandarmi vor acţiona zilnic împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, pe raza judeţului Constanţa, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă pentru cei care vor alege litoralul Mării Negre drept destinaţie în vederea petrecerii perioadei de minivacanţă.

Astfel, jandarmii constănţeni vor executa misiuni alături de poliţişti, în localităţile Constanţa, Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche.

Concomitent cu menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în perioada 27 aprilie – 2 mai, peste 450 de jandarmi constănţeni vor acţiona pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la manifestările cultural-artistice, sportive, promoţionale ce vor fi organizate pe întreg litoralul, astfel:

 • Evenimentul muzical “Sunwaves” în perioada 26 aprilie – 2 mai;
 • Concursul de educaţie rutieră şi îndemânare pe bicicletă “Cupa DHS” organizat în Piaţa Ovidiu din mun. Constanţa în data de 27 aprilie;
 • Festivalul Berii din mun. Constanţa în perioada 28 aprilie – 1 mai a.c.;
 • Festivalul gastronomic “Du Bonheur” în perioada 27 aprilie – 1 mai;
 • “Sunset Festival” în Vama Veche în perioada 28-29 aprilie;
 • Evenimentul auto „1 mai Tuning Fest 2018” în perioada 28 aprilie – 1 mai în zona portului turistic Mangalia;
 • Serbările câmpeneşti organizate în Tabăra „Delfinul” din Năvodari şi în pădurea „Fântâniţa” în data de 1 mai;
 • Festivalul de jocuri și reconstituiri istorice Dapyx Medgidia în perioada 27 – 30 aprilie;
 • Competiţia de kureş (lupte tătăreşti) ce va avea loc în Valu lui Traian în data de 1 mai;
 • Meciul de baschet A.S. Baschet Club Athletic Constanţa – C.S.M. Ştiinţa Bucureşti în data de 27 aprilie;
 • Meciul de fotbal A.S.S.C.S. Farul Constanţa – A.F.C. Metalul Buzău în data de 28 aprilie;
 • Meciul de rugby C.S. Năvodari – R.C.M. Galaţi în data de 28 aprilie;
 • Meciul de rugby A.C.S. Tomitanii Constanţa – C.S. Ştiinţa Petroşani în data de 28 aprilie;
 • Meciul de fotbal Axiopolis Cernavodă – Progresul Spartac în data de 28 aprilie;
 • Activitatea de picnic din zona Cheile Dobrogei în data de 1 mai.

De asemenea, în perioada 27 aprilie – 2 mai, zilnic, 20 jandarmi constănţeni vor fi prezenţi alături de poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, în timpul sosirii – plecării trenurilor de călători, în staţiile feroviare Constanţa şi Mangalia.

În zonele de competenţă, echipajele de jandarmerie vor fi în măsură să acţioneze în cel mai scurt timp pentru luarea măsurilor legale, în situaţia săvârşirii unor fapte antisociale.

Totodată, în perioada 28 aprilie – 2 mai a.c., peste 130 de jandarmi vor acţiona zilnic pentru asigurarea pazei şi protecţiei instituţionale la cele 32 de obiective din competenţă.

În perioada minivacanţei, jandarmii constănţeni vor desfăşura şi acţiuni preventive pe linia respectării normelor legale referitoare la activităţile de picnic, în scopul conştientizării cetăţenilor cu privire la importanţa deosebită a protejării mediului înconjurător dar şi pentru prevenirea incendiilor în zonele împădurite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*