Liberalul Mihai Lupu candidează pentru Consiliul Județean Constanța sub egida „ÎMI PASĂ”

Mihai Lupu, candidatul PNL pentru Consiliul Județean Constanța

Mihai Lupu, candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Constanța aduce conceptul administrației liberale sub semnul „Îmi pasă”.

Mihai Lupu aduce experiența sa de management, alături de experiența sa legislativă de opt ani, în slujba constănțenilor și își propune să aducă la lumină Constanța „lăsată în urmă, cu sate izolate, cu comunități vulnerabile, cu copii flămânzi, cu oameni fără acces la servicii medicale și cu școli cu toaleta în curte”.

Într-un comunicat de presă, Mihai Lupu susține că Regiunea de Sud-Est a României, formată din județele Tulcea, Galați, Brăila, Buzău, Constanța şi Vrancea, este pe penultimul loc în Europa în ceea ce privește indicatorul de competitivitate, potrivit Indicelui European Regional al Competitivității.

„Aici se ajunge când cei care conduc aceste județe sunt incompatibili cu funcția. Adevărata incompatibilitate vine din nepăsare, din reaua intenție și din neputința de a depăși interesele meschine. Incapacitatea lor ține un județ captiv”, susține candidatul liberal.

Potrivit acestuia, din cauza administrației PSD „care a ținut județul captiv în ultimele două decenii”, Constanța are un grad de depopulare de aproximativ 13.000 de persoane pe an.

„Tinerii pleacă, județul Constanța se confruntă cu un ritm alert de îmbătrânire, generând un dezechilibru pe termen lung”, mai spune Mihai Lupu.

Obiectivul lui este de a aduce în prim plan poveștile acestor oameni ignorați de administrația PSD timp de zeci de ani și de a contura o strategie pe termen lung pentru consolidarea dezvoltării județului Constanța, sub semnul „Îmi pasă”.

„În ultimele două luni și jumătate, am fost în fiecare zi în județul Constanța. Am vizitat cele mai defavorizate comunități, am văzut realitatea pe care PSD nu doar că a ținut-o ascunsă, dar a ignorat-o cu desăvârșire timp de 20 de ani. Timp de două decenii, sărăcia s-a transformat într-o grea sentință ereditară. Accesul la educație și la servicii medicale a devenit un lux de neimaginat pentru mulți dintre constănțenii din județ. Familiile defavorizate nu au avut niciun sprijin real pentru integrarea în câmpul muncii și pentru stimularea școlarizării. Persoanele cu dizabilități nu au beneficiat de faptul că suntem la malul mării, avem facilități balneare și putem oferi îngrijire de cea mai bună calitate. Mediul de afaceri nu a fost încurajat absolut deloc. În ciuda amplasamentului strategic şi a infrastructurii destul de bune, Constanța nu a reușit să atragă niciun investitor major în ultimii ani. Din punctul de vedere al salariului mediu, se situează abia pe locul 11 în rândul celor 41 de orașe mari din ţară, conform studiilor realizate de Banca Mondială. Suntem județul fără niciun parc industrial, deși avem autostrăzi, port și aeroport și canal Dunăre-Marea Neagră. Avem cetăți antice, dar nu avem infrastructură să ajungă turiștii la ele. Avem podgorii, dar nu avem turism viticol. De ce? Din nepăsarea autorităților. Tocmai pentru că vreau să pun punct acestei ere în care sfidarea și nepăsarea au mers mână în mână, candidez la funcția de Președinte al Consiliului Județean, sub semnul ÎMI PASĂ. Vreau ca toți acei oameni cu care am vorbit zi de zi în ultimele luni să știe că avem proiecte și soluții pentru ei și că am alături de mine o echipă puternică ce va pune Constanța pe locul pe care îl merită”, mai arată Mihai Lupu în comunicatul de presă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*