FOTO VIDEO La un an de la înființare, Uniunea Națională a Patronatului Român – Regiunea Sud-Est anunță semnarea unui protocol de colaborare cu Uniunea Antreprenorilor Întreprinderilor Mici, Mijlocii și Privatizate din Ucraina

Daniel Constantin Moraru, președinte UNPR Sud Est. FOTO Paul Alexe / CTnews.ro
Daniel Constantin Moraru, președinte UNPR Sud Est. FOTO Paul Alexe / CTnews.ro

În cadrul unei conferințe de presă organizată în această dimineață, Uniunea Națională a Patronatului Român – Regiunea Sud-Est (UNPR-RSE) a anunțat lansarea unui nou studiu de piață pentru evaluarea mediului de afaceri din Constanța, oferind și detalii cu privire la evenimentul din 29 iunie, când va fi semnat un protocol de colaborare între UNPR-RSE și Uniunea Antreprenorilor Întreprinderilor Mici, Mijlocii și Privatizate din Ucraina.

„Prin acest proiect, dorim să transmitem un mesaj puternic mediului de afaceri, în primul rând, dar și celorlalți parteneri, un proiect pe care dorim să-l construim cu beneficii sociale pentru întreaga populație a regiunii de sud-est a României”, a declarat președintele UNPR-RSE, Daniel Constantin Moraru.

Noul studiu de piață este lansat cu ocazia aniversării a primului an de la înființarea UNPR RSE, principalul scop fiind acela de a oferi o perspectivă aprofundată asupra stării mediului de afaceri din județul Constanța.

„Acest studiu, a cărui lansare oficială o anunțăm, este conceput pentru a evalua starea mediului de afaceri din județul Constanța și pentru a identifica nevoile și așteptările companiilor locale. Obiectivul nostru principal este de a colecta date relevante și de a analiza în detaliu dinamica pieței locale.

Prin acest demers, ne propunem să obținem o imagine clară a provocărilor și oportunităților cu care se confruntă afacerile din zonă. Metodologia aleasă pentru acest studiu este sondajul anonim online, asigurându-ne că răspunsurile colectate sunt sincere și reprezentative”, a explicat Daniel Constantin Moraru.

Întrebările studiului sunt structurate pe patru domenii cheie: colaborările de bussines, implicarea în comunitate, colaborarea cu instituțiile publice și nevoile și așteptările companiilor locale.

Primele concluzii ale studiului, care se preconizează că va dura trei luni, vor fi prezentate cu ocazia evenimentului din 29 iunie, când va fi semnat un protocol de colaborare între UNPR-RSE și Uniunea Antreprenorilor Întreprinderilor Mici, Mijlocii și Privatizate din Ucraina.

„Rezultatele finale ale acestui studiu ne vor ajuta să organizăm obiective și strategii, acțiuni pentru anul următor, asigurându-ne că prioritățile noastre sunt aliniate cu necesitățile reale ale membrilor noștri. Aceste concluzii preliminare și raportul final vor fi esențiale pentru a dezvolta strategii eficiente și pentru a sprijini în mod concret comunitatea de afaceri din județul Constanța”, a punctat Daniel Constantin Moraru.

Acest demers își propune și să readucă economia locală pe un loc de frunte la nivel național, așa cum se întâmpla în urmă cu peste 30 de ani, când Constanța era a doua forță economică a țării.

„Din păcate, astăzi, Constanța este pe locul 7-8 la nivel național, în ceea ce privește cifra de afaceri și investiții. Fără companii precum Nuclearelectrica, Șantierul Naval, Rafinăria Petromidia și Portul Constanța, județul Constanța s-ar afla pe la locul 20, undeva peste jumătatea clasamentului. Faptul că suntem între primele cinci poziții ca populație, faptul că suntem cel mai bine poziționați din punct de vedere strategic și logistic nu ne-a ajutat foarte mult.

Sperăm ca deschiderea autorităților publice față de mediul de afaceri să fie mai permisivă, mai transparentă, astfel încât să putem contribui, împreună, la parteneriatul public-privat. Ne dorim foarte mult să rezolvăm multe dintre problemele Constanței, prin realizare de proiecte comune, astfel încât beneficiarul real al acestor proiecte să fie cetățeanul, cel care în final și plătește aceste servicii”, a spus președintele UNPR-RSE.

Referindu-se la semnarea protocolului de colaborare dintre UNPR-RSE și Uniunea Antreprenorilor Întreprinderilor Mici, Mijlocii și Privatizate din Ucraina, Daniel Constantin Moraru a evidențiat oportunitatea de a implica mediul de afaceri local în viitorul proces de reconstrucție a Ucrainei postbelice.

„Protocolul de colaborare dintre UNPR-RSE și Uniunea Antreprenorilor Întreprinderilor Mici, Mijlocii și Privatizate din Ucraina va aduce multiple avantaje membrilor UNPR, cum ar fi extinderea relațiilor economice, întărirea relațiilor economice bilaterale, oferind noi posibilități de colaborare și acces pe noi piețe.

Protocolul va facilita schimbul de informații economice și legislative, ajutând companiile să se conformeze reglementărilor internaționale, UNPR va facilita stabilirea de contacte și parteneriate între comunitățile de afaceri din România și Ucraina”, a explicat Daniel Constantin Moraru.

La evenimentul de semnare a protocolului de colaborare, care se va pe 29 iunie, și-a anunțat participarea și ambasadorul Ucrainei în România, alături de oficialități române centrale și locale.

Daniel Constantin Moraru, președinte UNPR Sud Est și echipa de conducere a Uniunii. FOTO Paul Alexe / CTnews.ro
Daniel Constantin Moraru, președinte UNPR Sud Est și echipa de conducere a Uniunii. FOTO Paul Alexe / CTnews.ro
Daniel Constantin Moraru, președinte UNPR Sud Est și echipa de conducere a Uniunii. FOTO Paul Alexe / CTnews.ro
Daniel Constantin Moraru, președinte UNPR Sud Est și echipa de conducere a Uniunii. FOTO Paul Alexe / CTnews.ro
Daniel Constantin Moraru, președinte UNPR Sud Est și echipa de conducere a Uniunii. FOTO Paul Alexe / CTnews.ro
Daniel Constantin Moraru, președinte UNPR Sud Est și echipa de conducere a Uniunii. FOTO Paul Alexe / CTnews.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. La un an de la înființare, Uniunea Națională a Patronatului Român – Regiunea Sud-Est anunță semnarea unui protocol de colaborare cu Uniunea Antreprenorilor Întreprinderilor Mici, Mijlocii și Privatizate din Ucraina – UNPR

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*