La Constanța se ține o dezbatere cu tema „Protecția copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate“

Fenomenul copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate a luat amploare în România în ultimii ani. FOTO salvaticopiii.ro

Fenomenul copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate a luat amploare în România în ultimii ani, ceea ce face necesară dezvoltarea unei reţele de servicii specializate destinate acestor copii. Organizaţia Salvaţi Copiii a dezvoltat astfel de servicii, adresate atât copiilor cât şi părinţilor lor sau persoanelor în grija cărora au rămas aceştia, începând cu anul 2010, prin intermediul a 17 programe locale. Totodată, începând din 2015, Organizația Salvați Copiii a inițiat ample campanii de informare cu privire la obligațiile legale care le revin părinților la plecarea din țară.

În acest context, Organizația Salvați Copiii având ca principali parteneri locali ai proiectului Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Constanţa, are plăcerea să vă invite la dezbaterea regională cu tema Protecția copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate – aspecte legale și bune practici de intervenție.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Protecție si educație pentru copiii afectați de migrația pentru muncă în străinătate a părinților, implementat de Salvaţi Copiii cu sprijinul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și Ministerului Educației Naționale și beneficiind de suportul financiar al THE VELUX FOUNDATIONS.

Evenimentul va avea loc în data de 10 Noiembrie, între orele 10.00-14.30, la sediul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa (sala de conferințe), Bdul. Mamaia, nr 197, Constanţa. Printre invitați se numără reprezentanți ai inspectoratelor școlare județene, direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului, mai multor servicii publice de asistență socială, școli, judecătorii și altor instituții cu rol în protecția copilului și educație din județele Constanţa, Brăila, Galaţi, Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*