Istoria Dobrogei, promovată în cadrul unui spectacol unic, susținut de Orchestra Simfonică București, în week-end, la Constanța

Spectacol unic, în week-end, la Constanța.

Asociația Sine Qua Non organizează, sâmbătă, 4 decembrie 2021, spectacolul „Porți deschise către civilizații. Tomis – Constanța MMXXI”. Scopul acestui proiect este de a promova istoria Constanței și a Dobrogei, dar și a istoriei românilor din toate provinciile istorice românești.

Evenimentul se va desfășura la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“, începând cu ora 19.00. Un spectacol unic, susținut de Orchestra Simfonică București și actori, o descriere muzicală și un recital teatral despre evoluția municipiului Constanța în peste două milenii și jumătate.

Cu această ocazie, de la ora 18.30, va fi vernisată expoziția „Tomis – Constantiana – Kustendje – Constanța“, organizată de cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc. În cadrul său, vor fi prezentate imagini ale Constanței din toate perioadele sale istorice.

Sâmbătă, începând cu ora 18.00, va avea loc și o lansare de carte: volumul „Porți deschise către civilizații. Tomis – Constanța MMXXI“, coordonat de cercetătorii științifici dr. Cristina Talmațchi, dr. Lavinia Dumitrașcu, dr. Sorin Marcel Colesniuc, dr. Gabriel Talmațchi. Acesta include comunicările susținute la simpozionul cu același nume, desfășurat în prima parte a proiectului, în luna august.

La toate activitățile cuprinse în proiectul cultural pot participa gratuit, în limita locurilor disponibile, toate persoanele interesate de istoria și patrimoniul cultural constănțean care pot prezenta Certificat verde: persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală în ultimele șase luni. Locul la spectacol poate fi rezervat, gratuit, pe www.bilet.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*