ISJ Constanța trimite o comisie de anchetă la Colegiul „Constantin Brătescu” în urma dezvăluirilor AEC

Inspectoratul Școlar Județean Constanta. FOTO Cătălin Schipor

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Constanța a anunțat că va trimite o comisie de anchetă la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” după ce reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța ar fi descoperit un nou caz de colectare ilegală a fondului clasei.

„Așa cum am procedat și în cazuri similare anterioare, vom analiza situația și vom lua orice măsură se impune. Apreciez faptul că, spre deosebire de incidentul de la Liceul Teoretic Callatis Mangalia, ne-au fost transmise informații concludente înainte să demarăm ancheta noastră. La ora 12.12 a fost primită pe e-mailul IȘJ Constanța petiția AEC”, a precizat șeful ISJ Constanța, inspectorul școlar general Sorin Mihai.

El spune că o echipă de inspectori școlari se deplasează la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța, pentru a ancheta cazul.

„Am solicitat conducerii școlii să demareze o anchetă pentru a identifica persoana care a întocmit tabelul, persoana care ar fi strâns sumele de bani, cui aparțin semnăturile din tabel, cine a solicitat sumele de bani și în ce scop și dacă în strângerea de fonduri sunt implicați elevi sau angajați ai unității de învățământ. În funcție de datele care vor fi puse la dispoziție, vom reveni cu precizarea măsurilor luate și cu toate concluziile anchetei”, susține Sorin Mihai.

Șeful ISJ Constanța a mai menționat că, la această oră, este în derulare o misiune de audit și Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia, iar în cadrul ședinței Consiliului Inspectorilor, din 31 ianuarie, s-a solicitat identificarea tuturor situațiilor de acest fel din unitățile de învățământ din județul Constanța.

„În ședința Consiliului Inspectorilor de astăzi, 07 februarie, s-a solicitat în mod expres ca, în cadrul inspecțiilor tematice care se vor derula începând de acum, să se verifice dacă există informații cu privire la strângerea de fonduri de către elevi sau de către angajați ai unităților de învățământ din județul Constanța”, a mai precizat inspectorul școlar general Sorin Mihai.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*