IPS Teodosie sfințește biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Năvodari

IPS Teodosie sfințește biserica nouă din Năvodari. FOTO Arhiepiscopia Tomisului

Duminică, 23 septembrie, începând cu ora 8.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba de sfințire mare (târnosire) a bisericii „Sf. Ioan Botezătorul”, situată în cartierul „Peninsula” din Năvodari. Apoi, va oficia Sfânta Liturghie arhierească.

Biserica parohiei are o suprafață de 150 mp. și va deservi aproximativ 100 de familii, zona fiind în extindere.

Piatra de temelie a fost pusă în anul 2006, tot de către ierarhul Tomisului, iar lucrările de construcție au fost coordonate de către părintele paroh Marian Duță.

După slujbă, toți credincioșii prezenți vor putea trece prin altar.

Duminică, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica a XVIII-a după Rusalii. La Sfânta Liturghie se va citi un text din Evanghelia după Luca, capitolul 5, care relatează despre o minune săvârșită de către Iisus Hristos, numită „pescuirea minunată”. Momentul cheie al acestei relatări nu este minunea în sine, ci chemarea lui Petru la apostolat: „de acum înainte vei fi pescar de oameni” (Luca 5, 10). În acest fel, minunea prinderii a unei mulțimi mare de pește devine o pildă despre viitoarea activitate a sfinților apostoli care, folosind puterea cuvântului evanghelic asemenea unui năvod, vor aduce la creștinism mulțimi mari de oameni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*