IPS Teodosie, lăsat fără sunet de organizatorii Zilei Marinei Române

IPS Teodosie, lăsat fără sunet de organizatorii Zilei Marinei Române. FOTO Ctnews

Festivitățile organizate cu prilejul Zilei Marinei Române în portul militar Constanța au debutat cu un incident, după ce organizatorii au decis să întrerupă slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, pentru a-i da cuvântul șefului Statului Major al Forțelor Navale, Mihai Panait.

Conform programului, manifestările din portul militar au debutat la ora 10.00, cu ceremonialul de ridicare a pavilionului, geacului și marelui pavoaz, la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului Național al României și tragerea a 21 de salve de tun. A urmat apoi oficierea serviciului religios, dar ceremonia a fost întreruptă de către organizări, care au tăiat sunetul de la microfonul folosit de prelat, înainte ca Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie să o ducă până la capăt. Cu toate acestea, el a continuat slujba, fără sonor, preț de câteva minute, după care a părăsit zona portului militar.

El le-a spus ulterior ziariștilor că nu s-a supărat, dar „cei care au făcut asta vor răspunde înainte lui Dumnezeu”.

La rândul lor, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au transmis, referitor la acest incident, că este fără precedent și așteaptă explicații de la organizatorii festivităților.

„Referitor la incidentul tăierii microfonului în timpul slujbei oficiate de IPS Teodosie, Arhiepiscopia Tomisului consideră că este un gest fără precedent și așteaptă de la organizatori un punct de vedere oficial asupra celor întâmplate”, au transmis aceștia.

Până la ora transmiterii acestei știri nu s-a primit nici un punct de vedere oficial de la organizatorii evenimentului asupra acestui incident.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Forțele Navale: „Întreruperea amplificării sunetului pe timpul oficierii serviciului religios a fost cauzată de o defecțiune tehnică” – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*