Forțele Navale: „Întreruperea amplificării sunetului pe timpul oficierii serviciului religios a fost cauzată de o defecțiune tehnică”

Arhiepiscopul Tomisului la Ziua Marinei. FOTO Paul Alexe

Forțele Navale dau vina pe o defecțiune tehnică în cazul incidentului în care IPS Teodosie a fost lăsat fără sunet în timpul slujbei oficiate cu ocazia Zilei Marinei Române.

Potrivit unui comunicat de presă, Statul Major al Forțelor Navale, în calitate de instituție organizatoare a ceremoniei de luni, 15 august, din Portul militar Constanța, regretă situația creată pe timpul oficierii serviciului religios.

„Întreruperea amplificării sunetului pe timpul acestui moment a fost cauzată de o defecțiune tehnică a circuitului audio. Din nefericire, această avarie nu a putut fi sesizată și comunicată în timp util prezentatorilor ceremoniei. Aceștia nu aveau legătură vizuală cu locul de oficiere, interpretând întreruperea sunetului drept încheierea serviciului religios și au introdus următorul moment din ceremonial”, se precizează în documentul citate.

Conducerea Statului Major al Forțelor Navale a mai precizat că va transmite, în cel mai scurt timp, către Arhiepiscopia Tomisului o informare oficială cu privire la cele întâmplate și și-a exprimat, încă o dată, „regrete” pentru eroarea de comunicare survenită între personalul tehnic care a asigurat desfășurarea ceremoniei.

Festivitățile organizate cu prilejul Zilei Marinei Române în portul militar Constanța au debutat cu un incident, după ce organizatorii au decis să întrerupă slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, pentru a-i da cuvântul șefului Statului Major al Forțelor Navale, Mihai Panait.

Conform programului, manifestările din portul militar au debutat la ora 10.00, cu ceremonialul de ridicare a pavilionului, geacului și marelui pavoaz, la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului Național al României și tragerea a 21 de salve de tun. A urmat apoi oficierea serviciului religios, dar ceremonia a fost întreruptă de către organizări, care au tăiat sunetul de la microfonul folosit de prelat, înainte ca Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie să o ducă până la capăt. Cu toate acestea, el a continuat slujba, fără sonor, preț de câteva minute, după care a părăsit zona portului militar. El le-a spus ulterior ziariștilor că nu s-a supărat, dar „cei care au făcut asta vor răspunde înainte lui Dumnezeu”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*