Polițiștii locali constănțeni au început să ridice mașinile abandonate pe domeniul public al orașului

Polițiștii locali au început să ridice mașinile abandonate pe domeniul public. FOTO Primăria Constanța

Polițiștii locali au început luni, 16 august, să ridice mașinile fără stăpân sau abandonate pe domeniul public al orașului și să le transporte în parcul auto de pe strada Vârful cu Dor. Acțiunea este făcută după ce primarul Vergil Chițac a semnat, pe 09 august, dispoziția prin care 52 de vehicule, 33 abandonate și 19 fără stăpân, trebuie să fie ridicate de pe domeniul public pentru a elibera astfel străzile și trotuarele din oraș.

„Acțiunea de astăzi este rezultatul unui efort susținut al polițiștilor locali. Mai exact, după apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului și a verificărilor polițiștilor locali, proprietarii sunt somați să își ridice singuri vehiculele de pe stradă. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administrația locală, după parcurgerea termenelor prevăzute de lege”, au precizat reprezentanți ai Primăriei Constanța.

Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somației pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autoritățile administrației publice locale. Dacă în termen de zece zile de la data anunțului privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deținătorul legal al mașinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unității administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziție a primarului și urmează să fie valorificată prin vânzare, în condițiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale.

Pentru a fi declarate abandonate sau fără stăpân autovehiculele trebuie să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor abandonate sau fără stăpân, respectiv să fi stat cel puțin șase luni nemișcate pe domeniul public, să le lipsească elemente de caroserie, lipsă sistem de iluminare-semnalizare, sistem de rulare deteriorat, geamuri sparte și alte indicii care confirmă neutilizarea îndelungată a vehiculului.

„Facem apel la constănțeni ca în cazul în care au cunoștință despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public să sesizeze Direcția Generală Poliția Locală la numerele de telefon 0241.484205 și 0341.922”, au mai transmis sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*