VIDEO Intervenții extreme ale salvatorilor constănțeni la persoane aflate în pericol de înec în zona de sud a litoralului: un bărbat mort, un copil dispărut și alte persoane salvate la limită din valuri

Oameni pe plaja in pericol de inec. FOTO Catalin Schipor

Un bărbat a murit, duminică, înecat pe plaja din Jupiter, un copil a fost dat dispărut în valuri, la Venus, iar alte persoane au fost salvate la limită din valuri, în urma unor intervenții la limită ale salvamarilor și pompierilor constănțeni. Toate intervențiile au fost făcute în aproximativ o oră, în condiții de mare agitată, cu valuri mari.

„Toate forțele ISU sunt în sudul litoralului, începând de la Vama Veche până în Olimp: SMURD, șenilate, pe mare ambarcațiunea din Portul Mangalia, echipaje de scafandrii, plus elicopterul SMURD, care desfășoară activități de căutare salvare sau acordare prim ajutor medical pentru cel puțin șapte persoane, între care doi copii, fie dispăruți în mare, în pericol de înec sau resuscitați pe plaja”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU „Dobrogea”, Anca Chiriță.

La forțele desfășurate de ISU „Dobrogea” se adaugă și salvamari, echipaje ale Serviciului de Ambulanță, nave de la Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) și Garda de Coastă.

În urma intervențiilor desfășurate în interval de numai o oră, între 11.30 și 12.30, mai multe persoane au fost salvate din valurile mării, dar, din păcate, au existat și victime pentru care nu s-a mai putut face nimic.

„În stațiunea Neptun o persoană scoasă din mare refuză transportul la spital. În Venus, un copil în vârstă de 9 ani a fost scos din mare și este cu probleme respiratorii. A fost transportat la spital. De asemenea, și o femeie scoasă în stop cardio-respirator, a ajuns tot la spital după ce protocolul de resuscitare a reușit. În Olimp, un bărbat de 76 de ani, scos tot inconștient, din păcate fără răspuns la protocolul de resuscitare, declarat decedat. În Jupiter o persoană a refuza transportul la spital, în Vama Veche, trei persoane au fost scoase din mare și refuză transportul la spital. În momentul de față a mai rămas o persoană dispăruta în mare, la Venus”, au mai precizat sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*