Inspectorii vamali din Constanța au reținut țesături contrafăcute în valoare de peste 400.000 de lei provenite din Pakistan

Țesături contrafăcute, de peste 400.000 de lei, confiscate în Portul Constanța. FOTO: AVR

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, în colaborare cu Direcția Regională Vamală București, au efectuat un control riguros asupra unui container sosit din Pakistan și aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina. În urma acestui control, au fost reținute 114 role de țesătură imprimată, identificate ca fiind susceptibile de încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca „PAW PATROL”.

Valoarea estimată a acestor bunuri contrafăcute, dacă ar fi fost comercializate pe piață la prețul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, a fost stabilită la aproximativ 424.000 de lei.

Pentru a se asigura respectarea reglementărilor Uniunii Europene privind protecția drepturilor de proprietate intelectuală în operațiunile de vămuire, autoritatea vamală a decis să rețină aceste bunuri pentru a fi supuse unei expertize amănunțite. Ulterior, în funcție de concluziile expertizei, vor fi dispuse măsurile legale adecvate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*