Bogdan Huțucă salută inițiativa Guvernului de a suplimenta bugetul Programului de Investiții „Anghel Saligny”

Deputatul Bogdan Huțucă / Președintele PNL Constanța. FOTO Arhiva personală
Deputatul Bogdan Huțucă / Președintele PNL Constanța. FOTO Arhiva personală

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a salutat miercuri, 6 aprilie, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, inițiativa Guvernului de a suplimenta bugetul Programului de Investiții „Anghel Saligny” cu 15,5 miliarde de lei.

„Programul Național de Dezvoltare Locală este extrem de important, pentru că are la bază realizarea infrastructurii: drumuri, rețea de apă, canalizare și gaze. Suplimentarea de fonduri confirmă faptul că acesta este un program mult așteptat, nu doar de către edili, dar vine și ca un răspuns la nevoia de a îmbunătăți traiul comunităților locale. Urgentarea acestui program este necesară, având în vedere numărul mare de proiecte depuse, din care, doar din județul Constanța au fost depuse 200. Acest program necesită o atenție extrem de mare, pentru că este hotărâtor privind generarea de bunăstare pentru fiecare comunitate din România și, implicit, din județul Constanța”, spune Bogdan Huțucă.

El susține că, potrivit informațiilor oficiale, „extrem de alarmante”, puse la dispoziție de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, 68 la sută din totalul drumurilor județene și comunale nu sunt modernizate, 5,33 milioane de locuitori nu beneficiază de sistemul public de alimentare cu apă, 8,48 milioane de locuitori nu sunt conectați la sisteme de canalizare, iar 70 la sută din totalul localităților nu sunt racordate la rețeaua de distribuire a gazelor naturale.

„Subliniez că nu putem dezvolta România, atât timp cât nu investim în infrastructura acestei țări. Voi susține poziția primarilor și voi insista, din calitate de parlamentar și lider al PNL Constanța, ca acest program să fie implementat cât mai repede, chiar dacă suntem la intersecția unor momente dificile prin care trec România și Europa”, a mai precizat deputatul constănțean.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*