TVA-ul mai mic scade prețul apei furnizate de SC RAJA SA

Sediul SC RAJA SA. FOTO Adrian Boioglu
Sediul SC RAJA SA. FOTO Adrian Boioglu

Luna ianuarie 2016 a venit cu o scădere la prețul apei potabile și a serviciilor de canalizare. SC RAJA SA a anunțat că aplică de la 1 ianuarie noile cote TVA.

“Astfel, tariful pentru apa potabila scade la de la 5,07 lei/mc la 4,46 lei/mc, iar tariful de canalizare de la 4,50 lei/mc la 4,36 lei/mc. Reducerea TVA-ului înseamnă o scădere a prețului plătit de abonații SC RAJA SA pentru metrul cub de apă potabilă și canalizare de 0,75 lei”, au explicat reprezentanții companiei.

Ideea scăderii TVA-ului pentru apa potabilă le aparține chiar celor de la RAJA. În urmă cu patru ani inițiativă, susținută și de către Asociația Română a Apei, a ajuns în parlament.

“Totodată, prin Asociația Română a Apei, compania noastră a adus la cunoștință factorului politic, dar și executivului necesitatea reducerii TVA-ului la apa potabilă, prin înaintarea de propuneri legislative, inclusiv note de fundamentare”, au mai spus reprezentanții SC RAJA SA.

Compania din Constanța este singura din România care nu încasează apa meteorică nici de la populație, nici de la agenții economici, ceea ce înseamnă o scădere a facturilor cu aproape 10%.

“Pe lângă toate aceste eforturi, compania noastră a dus o politică permanentă de reducere a costurilor de exploatare, de retehnologizarea şi înlocuire a echipamentelor depăşite moral, de atragerea de finanţări europene, toate acestea urmărind menţinerea tarifelor la un prag de suportabilitate pentru consumatori, având la bază interesele şi satisfacerea cerinţelor abonaților RAJA Constanţa”, spun reprezentanții companiei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*