Infanteriștii marini, la exercițiul multinațional întrunit BALTOPS 18

Infantieriști marini la un exercițiu militar. FOTO Cătălin SCHIPOR

Forțele Navale Române participă, în perioada 31 mai – 17 iunie, cu 30 de infanteriști marini și doi ofițeri de stat major, la exercițiul multinațional BALTOPS 18 (BALTIC OPERATIONS).

Acesta cel mai mare exercițiu de tip Joint din nordul Europei, care se va desfășura în Klaipėda, pe plaja Nemirseta și în poligonul Kairiai, din Lituania, pe plaja Ustka, din Polonia, în Kiel, Germania și în apele internaționale ale Mării Baltice.

BALTOPS 18 este un exercițiu anual, organizat și finanțat de EUCOM, ce are loc în Marea Baltică și în zonele adiacente.

Participarea infanteriștilor marini la exercițiul multinațional întrunit BALTOPS 18 aduce un aport semnificativ creșterii nivelului de instruire și contribuie la dezvoltarea imaginii Forțelor Navale Române și a României în cadrul cooperării cu structuri aparținând țărilor membre ale NATO.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*