Independentul Mihai Petre se retrage din cursa electorală: “Nu am reușit să strâng semnăturile necesare”

Mihai Petre candidează independent la Primăria Constanța
Mihai Petre candidează independent la Primăria Constanța

Mihai Petre, candidatul independent la Primăria Constanța se retrage din competiție pentru că nu a reușit să strângă semnăturile necesare, conform legii.

Iată scrisoarea sa pentru constănțeni:

“Cu regret, am decis astăzi să nu îmi depun candidatura la funcția de Primar al municipiului Constanța. Motivul este simplu și ține de respectarea legislației în vigoare: nu am reușit să strâng semnăturile necesare intrării în competiția electorală.

De când mi-am exprimat intenția de a candida și până astăzi, m-am concentrat ca fiecare listă de susținători să fie reală. Din nefericire, lipsa infrastructurii logistice (corturi, voluntari) și financiare (bani pentru corturi și voluntari) au limitat considerabil efortul depus pentru colectarea numărului necesar de semnături. Am amânat acest anunț până în ultima zi, întrucât am sperat ca demersul meu să reușească. Astăzi a devenit clar că trebuie să accept realitatea, fără a privi la modul cum contracandidații mei au reușit să strângă semnăturile necesare sau la legea care îngrădește dreptul de a candida.

Așadar, intenția mea de a candida la funcția de Primar al municipiului Constanța se oprește aici.

Le mulțumesc tuturor celor care au semnat, tuturor celor care m-au încurajat și tuturor celor care au fost alături de mine în ultimele două săptămâni.

Chiar dacă nu îi pot reprezenta în această campanie electorală în calitate de candidat, lucru pe care îl regret profund, îi voi reprezenta și pe viitor în calitate de reprezentant al societății civile, postură din care voi lua atitudine împotriva abuzurilor administrației locale și voi sancționa derapajele clasei politice. Ies din competiția electorală cu satisfacția de a fi produs singurul Program de Guvernare Locală, Restart Constanța. Indiferent de numele primarului ce va fi ales pe 5 iunie, voi urmări ca acest Program să devină realitate. 

Tuturor candidaților le doresc succes în a se pune în slujba oamenilor, iar constănțenilor multă înțelepciune la vot. Doamne ajută!”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*