Alegerile au trecut. Să ne apucăm de treabă!

Adrian Boioglu - editorial
Adrian Boioglu - editorial

România a fost dezbinată în urmă cu un an, după tragedia din Colectiv, iar în campanie și pre-campanie dezbinarea asta s-a văzut și mai bine. Oamenii au ales și câștigătorii scrutinului electoral sunt cei care vor decide noul premier și componența Guvernului.

Dincolo de orice alianță (post)electorală, un lucru rămâne în picioare: în campanie s-au făcut niște propuneri de Program de Guvernare și niște promisiuni. Cine ajunge în parlament trebuie să și facă tot ce a promis.

Dacă îl ascultăm pe Liviu Dragnea la ieșirea de la urne, vedem o Românie în care clasa de mijloc se va dezvolta, iar IMM-urile și antreprenorii vor fi cei care vor avea de câștigat cel mai mult de pe urma noului Guvern. Unii dintre noi l-au crezut și l-au votat, alții l-au privit cu îngrijorare sau dispreț. Toți românii trebuie să primească acum același tratament: promisiunile și propunerile trebuie duse la bun sfârșit.

Eu cred că e timpul să ne apucăm de treabă. Dacă dezbinarea de după Colectiv, ura strânsă în oameni și toate nemulțumirile de atunci au fost uitate într-un an…noul Parlament și noul Guvern au nevoie de susținere pentru a-și pune planurile în aplicare.

Da, ne-ar fi plăcut ca penalii să nu mai ajungă să ocupe fotoliile din Casa Poporului. Era frumos ca personajele care au condamnări (în prima instanță sau cu suspendare), sau cele care nu au făcut nimic în mandatul trecut, să facă acum un pas în spate. Dar majoritatea a decis. Acum putem doar să vedem cum lucrează pentru noi și nu pentru interesele lor. Cum facem asta? Le dăm câteva luni să vedem cum pornesc la drum. Nimic nu se poate face peste noapte, dar nici războiul dintre tabere nu își mai are rostul acum. E timpul să ne apucăm de treabă și să-i vedem pe parlamentari că lucrează în folosul celor care au avut încredere în ei și i-au votat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*