Incidente violente la Mănăstirea Sfânta Maria Techirghiol. Autorul faptelor a fost arestat preventiv

Sediul Parchetului Tribunalului si Judecatoriei Constanta. FOTO Catalin Schipor

Mai multe incidente violente au avut loc la Mănăstirea Sfânta Maria Techirghiol, iar cel care le-a provocat a fost arestat preventiv.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a trimis o informare despre acest caz pe care o redăm mai jos:

“La data de 29.09.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, din data de 29.09.2023 până la data de 28.10.2023, inclusiv, a inculpatului A.V., cercetat pentru săvârşirea a trei infracţiunii de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 1 din C. Pen., trei infracţiuni de amenințare, dintre care una în formă continuată, prev. de art. 206 alin. 1 din C. Pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 din C. Pen., două infracţiuni de tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 din C. Pen., şi o infracțiune de vătămare corporală, prev. de art. 194 alin. 1 lit. e din C. Pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. Pen.

În concret, în cauză s-au reţinut următoarele:

În data de 06.08.2023, în timp ce se afla în curtea mănăstirii Sfânta Maria din oraşul Techirghiol, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul A.V. a strâns cu mâinile de gât persoana vătămată L.G., iar apoi i-a adresat ameninţări cu moartea.

Ulterior, în data de 14.09.2023, în timp ce se afla în zona aceleiaşi mănăstiri, pe fondul conflictului anterior, inculpatul A.V. i-a adresat persoanei vătămate L.G. injurii şi ameninţări cu moartea. Apoi, în cursul aceleiaşi zile, în timp ce se afla în aceeaşi zonă, inculpatul a lovit cu palma în zona spatelui persoana vătămată D.M., maică la mănăstire.

În data de 15.09.2023 inculpatul A.V. a pătruns fără drept în zona restricţionată accesului persoanelor neautorizate din incinta mânăstirii Sfânta Maria din oraşul Techirghiol, după care a urmărit persoana vătămată R.L., maică, adresându-i totodată injurii şi ameninţări cu acte de violenţă.

Tot la data de 15.09.2023, în timp ce se afla pe teresa unei patiserii din oraşul Techirghiol, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a lovit cu pumnul în zona feţei persoana vătămată O.N.

În aceeaşi zi, în timp ce se afla în zona mănăstirii Sfânta Maria din oraşul Techirghiol, pe fondul unui alt conflict spontan, inculpatul A.V. a lovit de două ori cu pumnul în zona feței persoana vătămată C.G.S., care a căzut la sol şi s-a lovit cu capul de o bordură, provocându-i astfel vătămări care necesită pentru vindecare 55-60 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa.

Totodată s-a reţinut că prin violențele fizice și verbale exercitate asupra persoanelor vătămate inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică.

La data de 29.09.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 29.09.2023 şi până la data de 28.10.2023 inclusiv, faţă de inculpatul A.V.” – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*