Incendiu petrecut într-o gospodărie din Lazu: șapte persoane s-au autoevacuat

Intervenții ale pompierilor constănțeni: FOTO: ISU „Dobrogea”

Pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină în dimineața zilei de luni, 19 iunie, pentru a lichida două incendii care au izbucnit în gospodării din Mihail Kogălniceanu și Lazu.

Astfel, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța, în jurul orei 03.00, pompierii militari au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu ce se manifesta la o magazie din localitatea Mihail Kogălniceanu. Au fost alocate trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, autoplatforma, o ambulanță SMURD și o autocisternă.

„La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la magazie, iar flăcările se extinseseră și la acoperișul locuinței. Focul a fost stins după două ore, cauza probabilă fiind scurt circuit electric.

Intervenții ale pompierilor constănțeni: FOTO: ISU „Dobrogea”

Ulterior, la ora 05.00 dimineața, pompierii au primit un apel de urgență pentru a localiza și stinge un incendiu care se manifesta într-o locuință din Lazu. Trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, împreună cu o ambulanță SMURD, au fost mobilizate rapid la fața locului. În momentul sosirii pompierilor, flăcările cuprinseseră bucătăria pe o suprafață de 40 de metri pătrați, iar fumul afectase aproximativ 260 de metri pătrați din locuință.

„Șapte persoane s-au autoevacuat din casă – doi adulți și cinci copii, toți primind îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, refuzând ulterior transportul la spital”, au mai precizat sursele citate.

Și în acest caz, investigațiile preliminare indică drept cauza probabilă a incendiului un scurtcircuit electric.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*