Încă un container cu 18 tone de deșeuri, descoperit în Portul Constanța Sud Agigea

Container cu 18 tone de deșeuri, descoperit în Portul Constanța Sud Agigea. FOTO Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră constănțeni au depistat un container ce conținea peste 18 tone de deșeuri,  piese și dispozitive agricole, care urmau să fie importate din Japonia de către o societate comercială din România.

Potrivit Gărzii de Coastă, în cursul zilei de marți, 07 septembrie, în continuarea cercetărilor derulate pentru depistarea altor containere încărcate cu produse care nu respecta regimul deșeurilor, polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, au descoperit un container încărcat cu piese și dispozitive agricole uzate, care urmau să fie importate din Japonia de către o societate comercială de pe teritoriul României.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în container se aflau încărcate 18.430 kg de piese și dispozitive agricole, cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. Printre acestea au fost identificate și deșeuri periculoase, atașate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora.

În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii efectuării importului și returnarea la societatea exportatoare din Japonia, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanța. În cauză s-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea regimului deșeurilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*