În Medgidia începe astăzi o nouă acțiune de dezinsecție și delarvizare pe domeniul public

Începe astăzi o nouă acțiune de dezinsecție și delarvizare pe domeniul public din Medgidia. FOTO Arhiva CTNews

Primăria Municipiului Medgidia va desfășura, în perioada 24 – 26 august, cea de-a cincea etapă a acțiunii de dezinsecție și a doua etapă a acțiunii de delarvizare pe domeniul public al UAT Medgidia. Acțiunea va viza toate spațiile verzi situate pe raza UAT Medgidia și se va desfășura în intervalul orar 22.00 – 04.00.

„Serviciile de Dezinsecție exterior vor fi efectuate cu substanțele cypermethrin, tetramethrin, piperonyl butoxide, utilizate pentru combaterea insectelor adulte, iar serviciile de delarvizare vor fi efectuate cu substanța Vectobac WG, pentru combaterea larvelor. Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătății și fac parte din grupele III și IV de toxicitate. Acțiunile se desfășoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014 și cu recomandările Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie Cantacuzino, privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar”, au precizat reprezentanții Primăriei Medgidia.

Aceștia atrag atenția locuitorilor municipiului că:

  • Substanțele utilizate sunt toxice pentru albine și slab toxice pentru animalele cu sânge cald;
  • Copiii vor fi supravegheați de părinți pentru a nu ajunge în raza de acțiune a aparatului generator de ceață rece și caldă;
  • Pentru persoanele vârstnice și cele astmatice sau cardiace se recomandă ca pe durata efectuării dezinsecției să evite ieșirile și să păstreze o distanță de 50 de metri de raza de acțiune a aparatelor;
  • Pentru animale și păsări nu se impun măsuri de protecție.

Deținătorii familiilor de albine sunt rugați să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu, fiind responsabili de posibilele consecințe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*