Delegarea serviciului de salubrizare al municipiului Medgidia, în dezbatere publică

Delegarea serviciului de salubrizare al municipiului Medgidia, în dezbatere publică. FOTO: Primăria Medgidia

Primăria Municipiului Medgidia a găzduit joi, 20 octombrie, dezbaterea publică cu tema „Delegarea serviciului de salubrizare al municipiului Medgidia”. Niculae Păun, viceprimarul municipiului Medgidia și Luminița Iliescu, șeful Serviciului Monitorizare Servicii Publice au prezentat principalele motive pentru care este necesară existența Serviciului de salubrizare.

În prezent activitățile serviciului public de salubrizare în Municipiul Medgidia se desfășoară în baza unui Contract de delegare a gestiunii nr. 353/30.12.2021 încheiat pe o perioadă de un an cu un operator economic licențiat ANRSC.

În continuare se va opta pentru delegarea gestiunii prin care se atribuie unui operator responsabilitatea de prestare a serviciului de salubrizare, pe baza unui contract încheiat între Municipiul Medgidia și operator. Forma și durata pentru care se propune încheierea Contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare în Municipiul Medgidia este Acord Cadru pe o perioadă de patru ani prin încheierea anuală a unor contracte subsecvente, în baza următoarelor documente: studiul de oportunitate, caiet de sarcini și regulament.

După semnarea contractului, operatorul va presta activitatea de salubrizare, respectiv activitățile:

  • Colectarea separată și transportul separat al deșeurilor menajere și al deșeurilor similare provenind din activități comerciale, din industrie și instituții, inclusiv fracții colectate separat, fără a aduce atingere fluxului de deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii și acumulatori;
  • Colectarea și transportul deșeurilor provenite din locuințe, generate de activități de reamenajare și reabilitare interioară și/sau exterioară a acestora;
  • Măturatul, răzuitul și întreținerea căilor publice;
  • Curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau îngheț;
  • Colectarea cadavrelor animalelor de pe domeniul public și predarea acestora către unitățile de ecarisaj sau către instalații de neutralizare.

De asemenea, s-a subliniat importanța contribuției tuturor, atât a administrației publice locale cât și a cetățenilor în vederea menținerii curățeniei orașului prin colectarea selectivă a deșeurilor în scopul îmbunătățirii calității vieții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*