În luna februarie, SPIT Constanța va începe distribuirea deciziilor de impunere

În luna februarie, SPIT Constanța va începe distribuirea deciziilor de impunere. FOTO SPIT

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța informează contribuabilii că deciziile de impunere ce stabilesc obligațiile fiscale reprezentând impozitele și taxele locale datorate de către persoanele fizice și juridice în anul 2021 vor fi trimise prin poștă, cu confirmare de primire.

Deciziile de impunere sunt emise în baza informațiilor cuprinse în declarațiile fiscale depuse de către contribuabili, reprezentând și înștiințări de plată, în conformitate cu prevederile art. 95 alin. (6) din Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.

Obligațiile fiscale datorate bugetului local pot fi achitate simplu și rapid, chiar și înainte de primirea deciziilor de impunere, online, cu ajutorul platformei electronice e-TAX, ce poate fi accesată atât pe site-ul instituției, www.spit-ct.ro, cât și de pe telefonul mobil prin descărcarea aplicației e-TAX mobile, disponibilă în sistemele IOS și Android.

Impozitele și taxele locale pot fi achitate și la ghișeele agențiilor fiscale de pe raza municipiului, la stațiile OMV Petrom, ghișeele Garanti BANK, magazinele Inmedio sau la oficiile Poștei Române, doar în baza actului de identitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*