În Constanța au fost amplasate primele trei stații gratuite pentru încărcarea mașinilor electrice

Constanța va avea în următorul an 18 stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice. FOTO cu rol ilustrativ

În Constanța au fost montate primele trei stații gratuite pentru încărcarea mașinilor electrice. Două dintre acestea sunt amplasate în parcarea de la Sala Sporturilor, iar alta a fost montată în stațiunea Mamaia.

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, stațiile de încărcare sunt complet gratuite și pot fi folosite oricând, de orice tip de mașină electrică. Încărcarea se realizează, în funcție de capacitatea bateriei și tipul încărcătorului, între două și opt ore, pe locurile de parcare special amenajate pentru alimentarea mașinilor electrice.

Alte câteva zeci de stații electrice urmează să fie montate în mai multe zone, astfel încât toți deținătorii de mașini electrice să poată beneficia de astfel de facilități în Constanța.

Au fost amplasate primele stații gratuite pentru încărcarea mașinilor electrice din Constanța. FOTO Primăria Constanța

Persoanele fizice sau juridice din municipiul Constanța, utilizatori de autovehicule hibrid sau electrice, beneficiază de gratuitate, pentru folosirea locurilor de parcare din parcările publice cu plata cu tarif orar din oraș. Identificarea acestor autovehicule se va face printr-o vinietă, emisă de Primăria Municipiului Constanța. Cei interesați pot depune la sediul Direcției Gestionare Servicii Publice, strada Ștefan Mihăileanu, nr. 10, o cerere la care vor atașa în copie următoarele documente:

  • Carte de identitate sau certificat de înregistrare fiscal;
  • Declarație GDPR – se găsește pe site-ul Primăriei Constanta;
  • Certificat de înmatriculare al autovehiculului;
  • Documente care fac dovada dreptului de utilizare al autovehiculului.

Aceste documente pot fi transmise și pe adresa de e-mail: parcari@primaria-constanta.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*