FOTO VIDEO Constanța are un nou heliport SMURD. Investiția de aproape un milion de Euro a fost făcută în zona serelor din sudul orașului

Echipa SMURD Constanța la inaugurarea Heliportului. FOTO Adrian Boioglu
Echipa SMURD Constanța la inaugurarea Heliportului. FOTO Adrian Boioglu

Sudul orașului Constanța, mai precis zona serelor de pe strada Vârful cu Dor, a devenit noua casă a elicopterului SMURD. Aparatul de zbor are acolo un nou heliport construit special, dar și un hangar menit să-l adăpostească pe timp de iarnă sau vreme rea. În plus, cadrele medicale au toate facilitățile necesare pentru birouri și spații de locuit pe timpul turelor.

Investiția totală a fost de 950.000 Euro. Banii vin de la două companii petroliere. Terenul a fost oferit de către Ministerul Sănătății și probabil, el va găzdui peste câțiva ani viitorul spital regional din județul Constanța. Hangarul a fost racordat la rețeaua de apă cu ajutorul SC RAJA SA.

Singura problemă rămasă nerezolvată este aceea a drumului de acces. Doctorul Raed Arafat a explicat că elicopterul SMURD va lăsa pacienții la Spitalul Județean Constanța ca și până acum, dar va fi “parcat” pe timp de noapte în acest hangar. Pacienții ar putea fi lăsați și aici dacă drumul ar fi reabilitat. Este vorba de un traseu de câțiva kilometri care trece printre serele din sudul orașului și care arată ca după bombardament.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*