Bărbat cu probleme locomotorii, salvat după o tentativă de sinucidere de un polițist din Corbu

Agentul Răzvan Dinu, ajutor șef de post în comuna Corbu. FOTO Facebook MAI

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Constanța, cunoscut cu diverse afecțiuni, a fost salvat după ce a încercat să se înece în Lacul Corbu Mic, din localitatea Corbu, după o intervenție a ajutorului șefului de post din comună.

Incidentul s-a petrecut vineri dimineață, în jurul orei 06.00, când agentul Răzvan Dinu, alături de un coleg, se afla în patrulare în zona lacului Corbu Mic. Cei doi se pregăteau să iasă din tura de noapte, dar au fost alertați de strigătele ce se auzeau dinspre lac. Fapta agentului a fost recunoscută și povestită cel mai bine pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne:

„Ieri dimineață, în jurul orei 06.00, Răzvan se afla în patrulare alături de noul său coleg, Alin, în zona lacului Corbu Mic. Se pregăteau să iasă din tura de noapte, însă o serie de strigăte i-a alertat imediat:

– Ajutor! Mă înec! Ajutați-mă!

S-au apropiat de lac, dar era întuneric și zona era plină de vegetație și stuf. Răzvan și-a dat jos geaca de iarnă, centura, pistolul și tot ce i-ar fi îngreunat intervenția. Imediat a intrat în apa rece.

– Alin, sună la SMURD! Sigur va avea nevoie de îngrijiri la cât de rece e apa!

După câteva clipe, a găsit bărbatul. Acesta era în apă până la gât și încerca disperat să ajungă la mal. Apa nu era foarte adâncă, însă era un strat mare de mâl, care făcea deplasarea aproape imposibilă. Răzvan l-a recunoscut imediat. Era vorba de un bărbat care avea probleme locomotorii.

– Te rog să rămâi calm, te scot eu de aici! Nu te zbate, pentru că ne pui pe amândoi în pericol, i-a transmis Răzvan bărbatului disperat.

Acesta a înțeles și a încetat să se mai zbată. S-a pus în spatele colegului nostru. După câteva minute, au reușit să ajungă la mal.

Echipajul SMURD ajunsese cu câteva clipe în urmă și l-a preluat imediat pe bărbatul care intrase în șoc hipotermic. De asemenea, l-au întrebat și pe Răzvan cum se simte.

– Eu sunt bine, mi-e un pic frig. Dar mă duc direct acasă. Stau aici aproape.

– Măcar luați această pătură și o recuperăm noi astăzi!

Acoperit cu pătura, Răzvan s-a îndreptat direct către casă. Ud, plin de noroi, dar cu inima plină de fericire! Că a reușit să salveze o viață! În pragul casei, se afla fetița sa care îl aștepta.

– Tati, văd că ți-e frig. Aruncă pătura aia. Hai să te îmbrățișez!

– Am zis să-ți fac o surpriză, să apar ca eroii din desenele tale preferate!

– Dar tot pe tine te iubesc cel mai mult din lume!

Răzvan nu i-a povestit fetiței ce s-a întâmplat. Nu ar fi înțeles la vârsta ei. Poate peste câțiva ani, va citi acest text. Și va realiza că tatăl său este un adevărat erou”, se povestește în postarea de pe pagina de Facebook a MAI.

Agentul Răzvan Dinu este ajutor șef de post în comuna Corbu din județul Constanța, de aproximativ 5 ani.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*