FOTO VIDEO Pompierii au intervenit la un incendiu puternic izbucnit în Năvodari. Locatarii îi acuză că au întârziat și au acționat dezorientați

Pompierii militari constănțeni au avut, în cursul anului trecut, câte o intervenție la fiecare 30 de minute

Un garaj în care se afla o mașină, acoperișul a două case și un racord de gaze au ars în dimineața de 12 mai în localitatea Năvodari. Pompierii s-au chinuit pentru a limita extinderea flăcărilor, focul fiind stins după aproximativ trei ore.

Alarma s-a dat în jurul orei 3.30, incendiul fiind observat târziu, când focul era deja extins pe o suprafață mare. Trei echipaje de pompieri ale ISU Dobrogea și un echipaj SMURD B au fost trimise pe strada Ciocârliei, acolo unde a fost semnalat incendiul la un garaj auto.

Din cauza poziției imobilelor, dar și pentru ca a fost observat și anunțat târziu, incendiul s-a extins și la doua case din vecinătate. Acestora le-au fost afectate acoperișurile pe suprafețe de 200 mp respectiv 150 mp. Garajul și autoturismul care se afla în interior au ars în totalitate. De asemenea, a mai fost afectata o conductă de gaz aflată lângă poarta garajului.

Din fericire nu s-au înregistrat victime ci numai pagube materiale.

UPDATE:

Martorii contrazic însă cele comunicate de pompieri:

„2 case arse complet + alte 2 afectate, cauza probabila: scurtcircuit la contorul electric, nicio victima umană. Din păcate un câine ars de viu.  Pompierii au venit după minim 25 de minute. Cei de la gaz au venit și minim 4 ore s-au uitat la țeava de gaz cum arde, pentru ca nu știau de unde sa oprească gazul. Cablurile de tensiune au ars, astfel încât am rămas toată strada fără curent.
Concluzii: A fost un circ total cu pompierii in rolurile de clovni: veniți târziu, cu cisternele aproape goale (cautau bezmetici o pompa de apa pe strada și când au găsit-o, au îmbinat asa bine furtunele încât mai multa apa curgea pe strada decât se folosea pentru stingerea focului. Se mișcau ca melcii, nu erau coordonați de nimeni, erau la fel de dezorientați ca oamenii ieșiți din case. Un pompier era asa stresat ca și-a aprins o țigară…la un incendiu! E clar, suntem pe cont propriu! E greu în Romania“, a scris Sorin Sangeap pe pagina sa de Facbook.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*