Haiducie la Direcția de Pază a CJ Constanța. Directorul și un angajat au gonit cu mașina prin oraș și au tras cu pistolul

Consiliul Județean Constanța, iluminat tricolor. FOTO Facebook

Mai multe persoane au sunat sâmbătă 22 iulie la 112 și au reclamat faptul că dintr-o mașină Ford Focus care circulă haotic, un individ, pasager, trage pe geam cu un pistol.

Autoturismul suspect a fost reperat în zona Km 4-5, cu deplasare spre Kaufland Icil. Un echipaj de poliție a plecat după ei, dar șoferul a refuzat să oprească la semnalele austice și luminoase ale oamenilor legii, continuând să gonească prin oraș. Mașina a fost oprită de abia în Tomis Nord, pe strada Aleea Magnoliei, în fața instituției.

Cei doi au fost identificați drept Valentin Oprică de 27 de ani și Lucian Titi Giurcă de 40 de ani, ambii angajați ai Direcției de Pază a Consiliului Județean, aflați în timpul serviciului, cel din urmă fiind chiar directorul. De altfel și autoturismul aparținea aceleiași instituții. În urma testării cu aparatul Drager a reieșit că șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice – 0,56 mg/l alcool pur în aerul respirat. Acesta a fost condus și la spital pentru recoltarea de probe de sânge. Directorul Direcției de Pază care deținea o armă de tip airsoft a fost sancționat cu 2.000 lei și confiscarea pistolului.

Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală pe numele șoferului pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost și sancționat cu 3.000 de lei pentru împiedicarea polițiștilor să își îndeplinească atribuțiile de serviciu.

1 Trackback / Pingback

  1. Pistolarul Giurcă a demisionat de la conducerea Direcției de Pază | Constanța NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*