Grup infracțional organizat ce se ocupa cu falsificarea diplomelor de bacalaureat în Mangalia și Medgidia, destructurat de polițiști

Curtea de Apel, Tribunalul Constanta. FOTO Catalin Schipor

Un grup infracțional organizat ce se ocupa cu falsificarea diplomelor de bacalaureat în Mangalia și Medgidia a fost destructurat de polițiștii constănțeni, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. În cauză s-a beneficiat de sprijinul autorităților austriece, prin Ordin European de Anchetă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, la data de 2 decembrie au fost efectuate, cu sprijinul Biroului Județean de Poliție Transporturi, al unei echipe SAS și a unui tehnician criminalist din cadrul IPJ Constanta, 11 percheziții domiciliare pe raza localităților Mangalia și Medgidia, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de: grup infracțional organizat, înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, constând în falsificarea diplomelor de bacalaureat, certificate de calificare profesională, certificate de absolvire cu diferite specializări. Descinderile au fost organizate după ce polițiștii au depistat în flagrant delict un bărbat în timp ce ar fi primit două certificate de calificare profesională false, care ar fi fost date retur de către beneficiari întrucât ar fi fost eronate.

Cu ocazia desfășurării perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, cinci imprimante multifuncționale, șase unități PC, laptop-uri, stick-uri de memorie, bijuterii din aur, sume de bani (‪119.000 de lei, 8.500 de euro, 520 de lire sterline și 65 de leva), telefoane mobile, două ștampile și 62 de diplome și certificate de calificare. De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism marca Peugeot 307. Valoarea bunurilor ridicate în vederea continuării cercetărilor este de aproximativ ‪370.000 de lei, în timp ce valoarea prejudiciului creat a fost estimată la aproximativ 80.000 de lei.

De asemenea, în cursul zilei de astăzi au avut loc alte 23 de percheziții domiciliare, în județele Constanța și Călărași, de unde au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor diplome de bacalaureat, 27 de certificate de calificare și diplome de absolvire 12 clase.

Ancheta continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și documentării activității lor infracționale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*