Zeci de taximetriștii constănțeni, amendați de polițiștii locali pentru nerespectarea prevederilor legale

Zeci de taximetriștii constănțeni, amendați pentru nerespectarea prevederilor legale. FOTO DGPL Constanța

Poliţiştii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au executat săptămâna trecută o acţiune tematică pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere.

„Iar neregulile nu au întârziat să apară. Astfel, într-o singură zi, agenții au aplicat 49 de sancțiuni în conformitate cu prevederile legii privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. Valoarea totală a amenzilor a fost de 16.540 de lei”, au precizat reprezentanții DGPL Constanța.

Astfel de controale au loc periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare. Dar și clienții pot evita incidentele neplăcute prin respectarea unor sfaturi simple:

  • alegeți doar mașinile inscripționate corespunzător;
  • verificați prețurile afișate pe portiere;
  • solicitați șoferului să pornească aparatul de taxat, dacă nu face acest lucru din proprie inițiativă;
  • asigurați-vă că vă transportă la destinaţie pe traseul optim sau pe traseul solicitat ori convenit cu dvs;
  • să vă elibereze bonul fiscal la finalul cursei, pe baza căruia va încasa contravaloarea prestaţiei efectuate;

Orice problemă întâmpinată poate fi semnalată la Direcția Generală Poliția Locală, la numărul de telefon 0241.484.205.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*