Acțiuni ale polițiștilor constănțeni pe linia verificării comercializării materialelor pirotehnice

Articolele pirotehnice ilegale, descoperite de polițiștii constănțeni. FOTO cu rol ilustrativ

În cursul zilei de miercuri, 28 decembrie, polițiștii constănțeni au desfășurat acțiuni pentru verificarea modului în care sunt comercializate articolele pirotehnice în județul Constanța.

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și ai Poliției municipiului Constanța au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice în municipiul Constanța.

Astfel, au fost controlate 12 zone, fiind verificați 20 de operatori economici. În urma activităților, polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.500 de lei. Totodată au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 35 de kilograme de articole pirotehnice.

Ieri, în jurul orei 13.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 2 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța, un bărbat, de 39 de ani, comercializează materiale pirotehnice. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul în cauză deține autorizație pentru comercializarea produselor pirotehnice din categoriile P1 și F1, însă au fost identificate 76 de cutii de material pirotehnic, fără a avea aplicate traduceri în limba română. Articolele pirotehnice au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, persoana în cauză fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.500 de lei.

Polițiști din cadrul Poliției orașului Techirghiol au efectuat verificări la operatorii economici autorizați pentru a comercializa materiale pirotehnice. Astfel, a fost identificată o femeie, administrator al unei societăți comerciale, autorizată pentru operațiuni cu articole pirotehnice. În urma verificărilor s-a constatat faptul că aceasta oferea spre vânzare și articole pirotehnice din alte categorii decât cele autorizate, respectiv T1 și F2. Materialele pirotehnice au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, persoana în cauză fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*