Fregata „Regina Maria”, final de misiune NATO în Marea Mediterană

Fregata „Regina Maria” revine acasă după misiunea din Marea Mediterană. FOTO SMFN

Fregata „Regina Maria” – F-222, cu un elicopter IAR-330 Puma Naval și un detașament de operatori pentru forțe speciale (FOS) la bord, revine miercuri, 11 octombrie, ora 11.00, în portul militar Constanța, în urma participării la Operația NATO „Sea Guardian” în Marea Mediterană.
Pe durata misiunii, fregata F-222 a acostat în portul militar Souda din Insula Creta, unde militarii români au participat, la Centrul de pregătire NMIOTC (NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre), la un modul de instruire specifică operației NATO, precum și în portul militar Alexandria din Egipt, pentru refacerea capacității de luptă și pregătirea activităților viitoare pe mare.
În cadrul misiunii, fregata „Regina Maria” a desfășurat acțiuni de monitorizare a spațiului maritim sub gruparea navală NATO a Operației „Sea Guardian”, a parcurs peste 5.000 de mile marine și a interogat aproximativ 200 de nave comerciale, care au tranzitat raionul maritim din aria de responsabilitate.
Prin participarea fregatei „Regina Maria” la Operația „Sea Guardian”, Forțele Navale Române contribuie la îndeplinirea obligațiilor asumate de România, cu privire la asigurarea securității maritime a Alianței Nord-Atlantice și lupta împotriva terorismului, alături de partenerii NATO.
Fregata „Regina Maria”, cu un echipaj format din 240 de militari și comandată de comandorul Mitel-Laurențiu Alexandru, a încheiat, astfel, cea de-a șasea participare a Forțelor Navale Române la Operația NATO „Sea Guardian” din Marea Mediterană, prin care Armata României a contribuit activ la promovarea valorilor democratice ale Alianței Nord-Atlantice, atât prin asigurarea securității și stabilității în bazinul mediteraneean, cât și prin intermediul diplomației navale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*