FOTO VIDEO Primăria Cernavodă modernizează trotuarele din oraș

Trotuarele din Cernavodă sunt modernizate. FOTO Paul Alexe

Primăria Cernavodă a demarat ample lucrări de modernizare la trotuarele din oraș. Astfel, sunt reparate pavelele, înlocuite bordurile, iar acolo unde zona permite este micșorat trotuarul și sunt create locuri de parcare. De asemenea, administrația publică locală amenajează rampe pentru persoanele cu dizabilități. O altă măsură prevede înlocuirea gardurilor care împrejmuiesc grădinile din jurul blocurilor, acolo fiind plantați brăduți ornamentali.

Este forfotă în Cernavodă. Echipele de muncitori realizează mai multe lucrări care schimbă fața orașului. Astfel, este decapat trotuarul, bordurile vechi sunt înlocuite cu unele noi, stil cărămidă de piatră. De asemenea, sunt asfaltate intrările în scările blocurilor și sunt amplasate rampe pentru persoanele cu dizabilități.

Viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali, a povestit pentru CTnews în ce constau lucrările care se desfășoară în această perioadă.

“Domnul primar a luat hotărârea ca tot tot orașul să fie ca strada Unirii. Anul trecut am început o parte din strada Unirii, acum continuăm lucrările. De asemenea, continuăm și cu intrările în bloc până la zona condominiu, zona a proprietarilor, care aparține proprietarilor de bloc. Într-adevăr, reparăm pavelele, facem intrările în bloc, bordurile. Este frumos”, a povestit viceprimarul Șerif Cîrjali.

Aceste lucrări vin și în sprijinul conducătorilor auto din oraș. Astfel, administrația publică locală a luat decizia ca acolo unde este posibil să fie micșorat trotuarul și să fie amenajate noi locuri de parcare.

“Acolo unde am găsit trotuarul prea lat, acolo am mai micșorat și am făcut niște refugii, gen parcări. Într- adevăr, de jur împrejurul pomilor am pus un vegetal, vegetal însemnând tocătură de lemn, neavând posibilitatea să udăm tot timpul în zona respectivă, am constatat că se usca pur și simplu gazonul. Așa că am hotărât să punem vegetal care să țină și umezeala și nici să crească buruieni și iarba necontrolat”, a mai povestit viceprimarul orașului Cernavodă.

De asemenea, Primăria Cernavodă înlocuiește gardurile de lângă blocuri și pune brăduți ornamentali în locul acestora. Autoritățile locale doresc ca proiectul pilot implementat pe strada Unirii să fie extins apoi la întregul oraș și astfel acest suflu nou să ajungă și în celelalte cartiere.

“De jur împrejurul blocurilor începem însă să amenajăm, să punem brăduți. Am dat jos gardurile vii, care erau foarte urâte și în momentul în care le-am dat jos s-a constatat că era mizerie în spatele gardurilor vii și șobolani bineînțeles. Se amenajează toată zona așa că vrem să arate tot orașul”, a mai spus viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*