Fregata „Regina Maria” a Forțelor Navale Române s-a antrenat, în Marea Neagră, cu o fregată neerlandeză

Instruire bilaterală româno-neerlandeză în Marea Neagră. FOTO SMFN

Fregata „Regina Maria” (F222) a plecat miercuri, 30 iunie, din portul militar Constanța pentru a se integra în gruparea navală permanentă a Alianței Nord-Atlantice SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2) care acționează, până în data de 22 iulie, în Marea Neagră.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, la plecare, nava a executat o serie de exerciții împreună cu fregata „HNMS Evertsen” din Țările de Jos, în vederea dezvoltării capacității de acțiune în comun. Au fost exersate manevre și evoluții care au cuprins trecerea navelor prin diferite scenarii, tehnici și proceduri de R.A.S. (Replanishment At Sea – realimentare pe mare), precum și acțiuni complexe, în cadrul serialelor de luptă antiaeriană, cu implicarea aeronavelor de tip MIG 21 Lancer ale Forțelor Aeriene Române.

„Instruirea bilaterală româno-neerlandeză dintre cele două fregate a avut ca scop creșterea nivelului de interoperabilitate, și a reprezentat un bun prilej pentru echipajul de la bordul fregatei Reginei Maria de a se pregăti pentru misiunea sub comanda NATO, pe care o vor desfășura în această lună”, au precizat reprezentanți ai SMFN.

Misiunea celor 240 de militari de la bordul fregatei „Regina Maria” este adaptată la situația epidemiologică actuală, iar întregul personal participant a fost vaccinat și testat anticovid, înainte de a pleca în misiune, în conformitate cu procedurile în vigoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Neerlandeza? A vrut cineva sa scrie un articol despre Neversea si a iesit un hibrid?
    Ce s-a intamplat cu obisnuitul olandez?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*