FOTO Ziua Națională a României a fost sărbătorită în municipiul Medgidia

Ziua Națională a României a fost sărbătorită în municipiul Medgidia. FOTO Facebook Valentin Vrabie

Miercuri, 1 Decembrie, de la ora 11.00, la Monumentul Eroului Român din municipiul Medgidia au avut loc manifestările prilejuite de Ziua Națională a României.

Ceremonia a cuprins intonarea imnului național, oficierea slujbei religioase de pomenire a ostașilor căzuți pe câmpul de luptă, alocuțiuni ale oficialităților și ceremonialul depunerii de coroane de flori la monument. Programul a debutat cu slujba religioasă creștin-ortodoxă specifică, intitulată ”Te Deum”, prin care sunt pomeniți eroii neamului românesc care au luptat pentru Marea Unire de la 1918.

În continuarea evenimentului s-a derulat ceremonialul de depunere de coroane de flori la care au participat reprezentanții instituțiilor publice locale, ai filialelor locale ale asociațiilor și partidelor politice, precum și ai unităților de învățământ din municipiu.
Încheierea manifestărilor a fost marcată prin multașteptata defilare a detașamentului de onoare al Garnixoanei Medgidia, alcătuit din garda drapelului, militarii Regimentului 53 Rachete Antiaeriene ”Tropaeum Traiani” și ai Batalionului 345 Artilerie ”Tomis”.

Cu această ocazie, primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a transmis un mesaj medgidienilor și tuturor românilor deopotrivă:

„Ziua Națională a României este sărbătoarea noastră, este sărbătoarea moșilor și strămoșilor noștri, este sărbătoarea copiilor și nepoților noștri. 1 Decembrie este ziua în care noi, românii de pretutindeni, celebrăm Marea Unire de la Alba Iulia, moment istoric care a însemnat împlinirea unui vis de veacuri, unui vis care poartă un singur nume: România Mare.

Ziua Națională a României, prilej de profundă trăire, de unitate, solidaritate și mândrie națională ne amintește tuturor românilor că suntem cu toții responsabili pentru construirea un viitor mai bun, mai luminos. În aceste vremuri zbuciumate, să fim mai toleranți, să ne deschidem inimile și  să ne păstrăm credința în Dumnezeu!

La mulți ani, medgidieni!

La mulți ani, români!

La mulți ani, România!„

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*