FOTO VIDEO Ziua Comunei Peștera, în imagini. Cum s-au distrat cei 50.000 de oameni prezenți la cea mai mare petrecere câmpenească din țară

Ziua comunei Peștera 2016. FOTO Adrian Boioglu
Ziua comunei Peștera 2016. FOTO Adrian Boioglu

Pe drumul spre Peștera vedeai sâmbătă după-amiaza mașini din Iași. Tulcea, București sau Hunedoara. Toți mergeau la “Sărbătoarea Florii de Salcâm”. Cea de a 8-a ediție a ZIlei Comunei Peștera a adunat 50.000 de oameni. Unii au venit de dimineață și au ascultat muzica populară după care au plecat spre casă, alții au venit pentru Delia, Provincialii sau Loredana, iar a treia categorie a petrecut două zile la marginea pădurii de salcâm.

Bani bine administrați

Evenimentul organizat de Primăria Peștera a devenit o tradiție. Organizatorii nu pot fi acuzați de pomeni electorale pentru că aceasta este o manifestare care are loc în ultima săptămână din luna mai de 8 ani. Fostul primar, Valentin Vrabie, dar și actualul primar interimar, Tudorel Grosu au știut să aducă la Peștera cei mai în vogă artiști.

Diferența dintre această serbare câmpenească și altele este că aici micii, berea și dulciurile nu sunt gratis, oferite de primărie, ci toată lumea le cumpără sau le prepară. Primăria pune la dispoziție locul de distracție și muzica.

Poate vă întrebați de unde are o Primărie săracă bani pentru artiști de calibrul Deliei sau al Loredanei? Ei bine, administrația locală a fost ajutată de sponsori, dar a și taxat zecile de comercianți prezenți cu un tarif simbolic de ocupare al domeniului public. Suma este cea minimă prevăzută de lege, dar banii s-au strâns. La ziua comunei nu vin doar comercianți locali, ci și cei din Medgidia, Constanța sau Tulcea. În acest an au sosit cereri (care au fost acceptate) și de la Buzău sau Ploiești.

Scena vedetelor

Show-ul a fost unul de zile mari. Vremea a ținut cu organizatorii, așa că cei peste 50.000 de amatori de distracție care s-au perindat în cele 12 ore pe Valea Izvorului au avut ce face. Primăria a gândit manifestarea în 4 zone diferite: scena cu muzică, zona de comerț cu mâncare și băutură, zona de jocuri și distracție și cea de cazare temporară la cort sau rulotă.

Muzica populară a început după orele prânzului, iar recitalul mult-așteptat a fost cel al tarafului lui Botgros. Reprezentanția lor s-a întins pe mai bine de două ore. Provincialii au urcat apoi pe scena, iar Delia i-a urmat la lăsarea întunericului.

Show-ul de lasere a fost prima senzație a serii și el s-a încheiat cu sosirea Loredanei. Spectacolul nu putea fi complet fără un foc de artificii pe măsură. Explozia de lumină și culoare a încheiat o seară pe care mulți și-o vor aduce aminte.

Urmăriți reportajul video realizat de echipa Constanța NEWS.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*