FOTO VIDEO Străzi moderne pentru locuitorii din Cernavodă. Lucrările de reabilitare sunt în toi

Lucrări de infrastructură la Cernavodă. FOTO Roxana Dumitrică

Străzile din Cernavodă se află în plin proces de reabilitare. Echipele de muncitori lucrează de zor la mai multe proiecte care dau o nouă față orașului. Astfel, sunt reparate pavelele, înlocuite bordurile, iar acolo unde zona permite apar noi locuri de parcare. De asemenea, administrația publică locală amenajează rampe pentru persoanele cu dizabilități.

Starea trotuarelor era necorespunzătoare, necesitând lucrări de refacere sau reparații atât a bordurilor de delimitare cât și a stratului din pavele de beton și executarea racordărilor cu îmbrăcămintea asfaltică a străzii în dreptul trecerilor de pietoni.  De asemenea, spațiile verzi din proximitatea străzii necesitau lucrări de amenajare și refacere.

Viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali, a declarat pentru CTnews în ce constau lucrările care se desfășoară în această perioadă pe străzile din oraș.

“Pe străzile 9 Mai și Anghel Salligny să fie refăcute bordurile, pentru că sunt foarte vechi, dar și carosabilul. Timpul a trecut peste ele, sunt deja 15 ani de când nu au mai fost schimbate, nu au fost de bună calitate așadar am hotărât să le schimbăm. Sunt două proiecte distincte, cel de refacere borduri, pe care îl vedeți acum și cel de asfaltare, care se află încă în faza de achiziție”, a explicat viceprimarul orașului, Șerif Cârjali.

O altă măsură prevede înlocuirea gardurilor care împrejmuiesc grădinile din jurul blocurilor. În locul vechilor tufe, administrația locală are în plan să planteze brăduți ornamentali. Proiectul a fost, în primă fază implementat pe strada Unirii , urmând ca apoi  să fie extins în întregul oraș.

Prin acest proiect s-au propus lucrări pentru ridicarea nivelului de performanță, constând în amenajarea completa a străzilor existente, prin sistematizarea elementelor geometrice și asfaltare pentru asigurarea unor condiții de desfășurare a traficului auto și pietonal în siguranță.

“Oamenii sunt și pro și contra. La fel ca pe strada Unirii, am dat gardurile jos, acolo unde era spațiu verde și se aduna mizeria în spatele gardurilor respective, arăta deplorabil, vrem noi din gospodărirea comunală să întreținem aceste spații verzi. Oamenii sunt reticenți, dar se vor bucura când vor vedea schimbarea”, a mai spus, pentru CTnews, viceprimarul orașului Cernavodă.

Investițiile în infrastructura rutieră au o importanță deosebită pentru locuitorii orașului, din punct de vedere economic și social, iar realizarea proiectelor vor duce la îmbunătățirea considerabilă a viabilității și stării tehnice a părții carosabile.

De asemenea, scopul proiectelor constă nu doar în îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din orașul Cernavodă, ci și în îmbunătățirea stării de sănătate a populației, îmbunătățirea situației sociale și economice a locuitorilor din zonă.  Proiectele sunt oportune și din punct de vedere economic crescând astfel și potențialul economic al zonei

Prin modernizarea acestor drumuri, în zona se favorizează o creștere a activităților din domeniile comerciale, servicii și producție. Prin asigurarea unei infrastructuri propice se stimulează și înființarea unor întreprinderi mici și mijlocii.

Totodată se asigură o legătura rutieră permanentă și în condiții optime cu celelalte căi existente de deplasare, un trafic rutier în condiții crescute de siguranță și confort, posibilitatea de acces a mijloacelor auto pentru transportul școlar și cel public. Mai mult, drumurile noi  vor asigura și condiții optime pentru scurgerea apelor pluviale, evitându-se astfel acumulările spontane de debite de apă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*