Primăria Constanța pregătește un contract de aproximativ jumătate de milion de lei, pentru reabilitarea sistemului de irigații a spațiilor verzi

Sistemul de irigații a spațiilor verzi din oraș urmează să fie reabilitat și extins. FOTO: Primăria Constanța

Primăria Constanța a anunțat joi, 6 octombrie, că a fost atribuit contractul pentru elaborarea documentației tehnico-economice aferente obiectivului de investiții „Reabilitare și extindere sistem de irigații în municipiul Constanța”- etapa DALI, inclusiv documentații pentru obținere avize, expertiză tehnică, studii de teren.

Potrivit reprezentanților instituției, Constanța dispune în prezent de un sistem de irigații spații verzi subdimensionat, degradat și care necesită pe lângă reabilitare și o extindere a rețelelor existente.

„Această situație se va schimba în cel mai scurt timp, pentru că reabilitarea și extinderea sistemului de irigații în municipiul Constanța a intrat în linie dreaptă”, anunță sursele citate.

Valoarea contractului este de 430.000 de lei, fără TVA, iar durata contractului este de 365 de zile.

Sunt vizate pentru reabilitare, extindere și modernizare sistemele de irigații din parcurile Viitorului, Tineretului, Arheologic, Cazino, Tomis II, Poarta 6 și Dragoslave, în timp ce în parcurile Tăbăcărie, Far și Rotterdam se va amenaja pentru prima dată un sistem de irigații. Pentru Parcul Tăbăcărie se va folosi apă din lacul Tăbăcărie, iar pentru celelalte se va utiliza apă provenită de la stația de epurare Constanța Nord.

„Unele spații din Constanța sunt cu adevărat verzi, în timp ce altele sunt pământii, triste, în ciuda eforturilor angajaților municipalității de a le îngriji. Diferența o face apa. Zonele care beneficiază de irigații rezistă oricăror condiții meteo, pe când celelalte sunt arse de soarele dogoritor. Dacă până acum, Constanța a fost deficitară la capitolul irigații, acest lucru se va schimba. Tot mai multe zone din oraș vor beneficia de sisteme moderne de irigat”, au explicat reprezentanții Primăriei Constanța.

Instalațiile proiectate vor respecta principiul eficienței energetice și al consumului economic de apă, fiind concretizate prin utilizarea unor sisteme automatizate. Reglarea programelor se va face în funcție de factorii de mediu înregistrați de senzori, se vor primi mesaje de alertă în timp real cu privire la avariile înregistrate și se va reduce consumul de apă, energie electrică și combustibil.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*