Restricțiile de circulație impuse din cauza caniculei autovehiculelor de peste 7,5 tone, valabile și în județul Constanța

Camioane în Portul Constanța. FOTO Cătălin Schipor

Având în vedere informările transmise de Administrația Națională de Meteorologie, cu privire la temperaturile ce vor depăși 37 de grade Celsius, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA va institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Restricțiile vor fi impuse în perioada 25 – 27 iulie, în intervalul orar 10.00 – 20.00, pe autostrăzile, drumurile expres și drumurile naționale din mai multe județe, inclusiv județul Constanța.

Excepție fac transporturile de persoane, de animale vii și produse perisabile de origine animală și vegetală, vehiculele care se deplasează la intervenții în caz de forță majoră, transporturile funerare, poștale, de echipamente de prim ajutor, de distribuire de carburanți, de tractări de vehicule avariate, transporturile de apă și hrană în zonele calamitate, transporturile cu vehicule destinate salubrizării, transporturile de apă îmbuteliată, de produse provenite din exploatări agricole și transporturile militare implicate în exerciții multinaționale.

Restricționarea circulației este necesară pentru protecția sectoarelor de drum cu bitum, pentru a preveni deformarea acestora, în condiții de caniculă.

În acest context, polițiștii rutieri vor fi prezenți în trafic, pentru a adresa recomandări conducătorilor auto și pentru a asigura respectarea restricțiilor de circulație instituite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*