FOTO VIDEO Proiect important al administrației publice din comuna constănțeană Corbu. Copiii de vârstă școlară vor beneficia de primul “after-school” din localitate

Cum va arăta after school-ul din Corbu

Vești bune pentru familiile cu copii de vârstă școlară din comuna constănțeană Corbu! În perioada imediat următoare, vor începe lucrările pentru construirea și dotarea unui imobil în care va funcționa primul after-school din localitate.

“Este o dorință mai veche a locuitorilor comunei noastre, în special a părinților, pentru a avea un loc în care copiii să-și poată face temele după ore, îndrumați de către cadre didactice. Între primărie și școlile din comună există un parteneriat, astfel încât copiii vor avea îndrumarea profesorilor, sub supravegherea cărora își vor face temele și vor aprofunda materia. Estimăm că vor beneficia de acest proiect aproximativ 50 de copii”, a declarat primarul Marian Gălbinașu, pentru Constanța NEWS.  

Noua clădire se va construi în centrul comunei, chiar lângă primărie și vis-a-vis de căminul cultural. Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) și se ridică la o valoare totală de 330.000 de euro.

“Noua clădire va cuprinde două săli de clasă, o sală IT, un oficiu, toalete și un spațiu pentru centrala termică. Vom dota clădirea în întregime cu mobilierul necesar și cu echipament informatic. De asemenea, în exterior, proiectul prevede realizarea unui loc de joacă, dotat cu mobilier specific, inclusiv o masă de ping-pong și mese de șah”, a explicat, la rândul său, Valentin Rotaru, director de investiții în cadrul Primăriei comunei Corbu.

Proiectul se adresează, în principal, copiilor cu părinți plecați la muncă, în străinătate, precum și familiilor în care ambii părinți muncesc și nu există posibilitatea supravegherii copiilor după orele de școală.

Noi avem un parteneriat cu școala și sperăm să putem atrage și profesorii, aceștia urmând a fi plătiți din aceste fonduri europene. Copiii vor beneficia de o masă caldă, câte o tabletă, transport către și de la școală, vor beneficia de câte o vacanță pe an, rechizite școlare, iar pentru cei de clasa a opta vom asigura meditații, astfel încât să ne asigurăm că vor merge mai deprate, la liceu, a completat reprezentantul primăriei Corbu.

La licitația pentru realizarea lucrării s-a prezentat un singur ofertant, primăria a înaintat proiectul către reprezentanții acestuia și, în maxim două luni, se dorește demararea lucrărilor. Până atunci, săptămâna viitoare, clădirea existentă pe terenul respectiv, una depășită moral, urmează să fie demolată, pentru a face loc noii construcții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*