Bărbat din Corbu, arestat preventiv pentru schinguirea animalelor. Este acuzat că a vrut să omoare un câine

Un bărbat din Corbu este arestat preventiv pentru schinguirea animalelor, fiind acuzat că a vrut să omoare un câine.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, la data de 26.04.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26.04.2024, până la data de 25.05.2024 inclusiv, a inculpatului B.S., cercetat pentru săvârşirea infracțiunii de schingiuire a animalelor.

“În concret, în cauză s-a reţinut că în data de 16.03.2024, în jurul orei 17:00, inculpatul B.S., în vârstă de 44 de ani, în timp ce se afla în curtea casei sale din satul Corbu, judeţul Constanţa, a încercat să spânzure un câine de grinda casei, folosind o sârmă, iar apoi l-a lovit în mod repetat cu picioarele şi coada unui topor.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la data de 25.04.2024, la locuinţa inculpatului au fost găsiţi câinele ce fusese agresat şi o căţea cu cinci pui, în vârstă de aproximativ o săptămână. Aceştia au fost ridicaţi şi plasaţi într-un centru de adăpost pentru animale, măsură cu care inculpatul a fost de acord.

S-a reţinut de asemenea că inculpatul a comis fapta în stare de recidivă postexecutorie, după ce la data de 18.08.2022 fusese condamnat de o instanţă de judecată la 1 an şi 3 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare în formă continuată.

Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul IPJ Constanţa – Serviciul de Investigare a Infracţionalităţii de Mediu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

La data de 26.04.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis în parte propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 20 de zile, față de inculpatul B.S.” – Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*