FOTO VIDEO Primul centru de nutriție și fitness pentru copii din România s-a deschis la Constanța

Centrul Nutri Fitness Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Centrul Nutri Fitness Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Sâmbătă la prânz era agitație mare pe strada Olteniei din Constanța. Părinții își aduceau micuții la Centrul de Nutriție și Fitness, le lăsau hainele groase în vestiar și apoi îi urmăreau cu interes vreme de 50 de minute. Locația este una bine dotată. Copiii între 4 și 15 ani pot să facă acolo sport, să mănânce corect și sănătos și au parte și de jocuri electronice, dar doar dacă fac mișcare.

Țara noastră deține un record nedorit: aproape jumătate dintre copii cântăresc mai mult decât greutatea normală vârstei lor şi medicii nutriţionişti avertizează că numărul acestora este în creştere. Statisticile indică faptul că unul din zece copii are greutatea unui adult şi acest aspect clasează România pe locul trei în Europa la capitolul obezitate infantilă.

Hrana prea bogata în zaharuri şi grăsimi nocive şi activitatea fizică redusă sunt principalele cauze care au generat apariţia kilogramelor în plus. Mulţi copii preferă să-şi petreacă timpul în faţa calcultorului decât să iasă în parc cu bicicleta, rolele sau pur şi simplu să se plimbe sau să facă mişcare. La fel de mulţi au dezvoltat o pasiune pentru hrana de tip fast-food şi dulciuri, fiindu-le extrem de greu să renunţe la gusturile preferate.

“Centrul Nutri Fitness Kids & Teens” încearcă să rezolve problema într-un mod cât mai pe placul celor mici. Specialiștii de acolo îmbină sportul virtual și noile tehnologii, cu clasicele sărituri peste banchetă, cățărări pe zid, alergări și… tumbe pe saltea.

În plus, un nutriționist vorbește atât cu părinții cât și cu copiii (chiar pe înțelesul lor) și încearcă să găsească o dietă balansată pentru cei care au nevoie să scape de kilogramele în plus.

Centrul primește copii și tineri între 4 și 15 ani, iar abonamentele costă între 250 și 350 lei/lună. Părinții pot avea aici petrecerile aniversare, iar mâncarea de tip fast-food va fi înlocuită cu mese sănătoase și exerciții menite să distreze copiii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*