Turul Mării Negre – “Aleargă pentru o mare curată!”

Plaja Modern din Constanța. FOTO Andrei Bartesch
Plaja Modern din Constanța. FOTO Andrei Bartesch

De Ziua Internaţională a Mării Negre, ONG Mare Nostrum vă invită să participați la crosul sugestiv intitulat: “Turul Mării Negre”, organizat cu scopul de conștientizare a populației cu privire la impactul deșeurilor marine asupra mediului costier.

Crosul va avea loc duminică, 30 octombrie 2016, pe plaja Modern (Constanța), de la ora 11:00. Participarea la cros se va face pe baza unei „taxe de participare”, reprezentată de un deșeu colectat de pe plajă.

În cadrul crosului pot fi parcurse două trasee, accesibile tuturor categoriilor de vârstă. Primul traseu, cel mai lung, se va desfășura de pe plaja Modern până la Universitate și retur, iar al doilea, cel scurt, va avea loc până la Zorile și retur. De-a lungul traseului se vor afla cinci staţii, care poartă numele tărilor riverane Mării Negre: Bulgaria, Turcia, Georgia, Rusia şi Ucraina, unde participanţii vor putea să se hidrateze. România are onoarea de a se poziționa la Start-ul și Finish-ul competiției.

Nici de data aceasta nu vor lipsi activitățile educative și jocurile, care au ca scop încurajarea populației să colecteze selectiv deșeurile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*