FOTO VIDEO Primăria Orașului Cernavodă reabilitează termic cinci blocuri din cartierul Încălzire

Primăria orașului Cernavodă reabilitează termic cinci blocuri. FOTO Paul Alexe

Administrația publică locală din orașul Cernavodă începe, în această lună, lucrările de reabilitare termică a cinci blocuri de locuințe din cartierul Încălzire, valoarea contractului fiind de aproximativ patru milioane lei, 60 la sută din sumă fiind acoperită din fonduri guvernamentale, cofinanțarea Primăriei Orașului Cernavodă fiind de 40 la sută. Cele cinci blocuri de locuințe totalizează un număr de 140 de apartamente, proiectele de reabilitare având în vedere bloduri construite înainte de anul 1990.

Au fost semnate contractele de execuție pentru cele cinci blocuri care se află în cartierul Încălzire, mai exact blocrile nr.1, nr.3, nr.8 și nr.10, de pe strada Plantației, respectiv blocul B, de pe strada Pinilor. Execuția lucrărilor de reabilitare va fi demarată în luna august, a explicat, pentru CTnews, Anca Guțu, inspector superior serviciul tehnic Primăria Cernavodă.

Vestea i-a bucurat pe locuitorii celor cinci blocuri, care speră plătească mai puțin la întreținere și să scape, ca urmare a reabilitării termice a blocurilor, de problemele întâmpinate în timpul iernii, când locuințele nu păstrează căldura, în timp ce vara apartamentele se transformă în veritabile cuptoare.

„Este foarte bine că vor fi reabilitate termic blocurile din cartier, este mai eficient, blocurile vor arăta mai frumos, iar costurile de întreținere nu vor mai fi așa de mari, lucru ce ne ajută. Iarna este frig, blocurile nefiind izolate toată căldura se pierde, însă dacă blocurile vor fi reabilitate termic toată căldura va fi păstrată în interior. Decizia administrației publice reprezintă un lucru benefic pentru noi, locuitorii din aceste blocuri, a declarat unul dintre locatarii care va beneficia de pe urma acestui proiect de investiție al administrației publice locale din orașul Cernavodă.

Astfel, vor fi reabilitate termic următoarele blocuri: lotul 1 (Bloc 1, str. Plantației, 20 de apartamente) – valoare contract: 448.513,75 lei; lotul 2 (Bloc 3, str. Plantației, 20 de apartamente) – valoare contract: 576.605,02 lei; lotul 3 (Bloc 8, str. Plantației, 20 de apartamente) – valoare contract: 586.987,80 lei; lotul 4 (Bloc 10, str. Plantației, 20 de apartamente) – valoare contract: 576.605,02 lei; lotul 5 (Bloc B, str. Pinilor, 60 de apartamente) – valoare contract: 2.354.169,73 lei. Toate sumele sunt fără TVA.

Conform celor declarate de reprezentanții Primăriei Orașului Cernavodă, lucrările de reabilitare vor cuprinde izolarea termică a fațadei blocurilor, cu vată bazaltică, înlocuirea tâmplăriei exterioare, reabilitarea și modernizarea instalației de distribuție a agentului termic din partea comună a blocului de locuințe, repararea instalației de distribuție a apei reci din subsolul blocului, până la căminul de branșament, refacerea acoperișului și izolarea termică a planșeului subsolului.

În urma licitației publice, desfășurată luna trecută, lucrările au fost adjudecate și vor fi realizate de către două firme: CAPEX Holding Investment S.R.L. (loturile 1, 2, 4 și 5) și CORSA Construct (lotul 2).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*