FOTO VIDEO Primăria Medgidia a continuat premierea tinerilor căsătoriți, a seniorilor și a celor care au împlinit 18 ani. Valentin Vrabie: “E un mic gest, o mică atenție pentru fiecare perioadă a vârstei”

Primarul Valentin Vrabie a premiat un cuplu care a împlinit 50 de ani de căsnicie. FOTO CTnews.ro

A fost seară de gală la Medgidia unde primarul i-a adunat în același loc pe seniorii care au împlinit 50 de ani de căsnicie, pe tinerii căsătoriți, dar și pe majorii care au trecut pragul celor 18 ani. Cu toții au fost felicitați, premiați și invitați la distracție. A făcut senzație un cuplu de localnici în vârstă, care a împlinit jumătate de secol de mariaj. Margareta și Spiridon Chițian au împreună 10 copii și 25 de nepoți.

“Credeți că-i chiar așa de ușor, 51 de ani?… Un an fără ceva am stat necăsătoriți, că trebuia să strângem banii de nuntă. Am făcut și nuntă până la urmă, dar aveam deja doi copii. Acum nu mai știu nepoți câți am, că mai am și strănepoți. Vai de mine… Acum de Sf. Spiridon pe 12, îmi umple casa cu nebuni” spune zâmbind Spiridon Chițian.

“Cheia înțelegerii în cuplu este munca, încrederea unul în celălalt și cinstea. Dacă avem încredere unul într-altul, atunci merge bine. Dacă mai dă pe-alături… e altceva.  Am avut și serviciu: 27 de ani vechime. Plecam amândoi de acasă, veneam amândoi acasă. Copiii se mai creșteau unul pe altul…” povestește Margareta Chițian.

Localnicii din Medgidia au fost felicitați chiar de primarul municipiului, Valentin Vrabie care le-a și oferit diplome de merit, flori și premii în valoare de 500 de lei, 1000 de lei, respectiv 1500 de lei. Au fost premiate 61 de cupluri proaspăt căsătorite, 84 de tineri ce au împlinit 18 ani, 25 de cupluri care au sărbătorit nunta de argint și 13 cupluri cu nunta de aur.

“A fost emoție multă ca de obicei, zâmbete pe chipurile oamenilor și să știți că nu costă foarte mult. E un mic gest, o mică atenție pentru fiecare perioadă a vârstei, și asta face mai mult ca orice pe lumea asta. Primii soți premiați pentru 50 de ani de căsnicie au spus că au 10 copii și 26 de nepoți: a fost fantastic! Cândva așa era poporul român. Chiar și eu mă trag dintr-o familie de 5 copii. Eu acum am doar un copil și cred că ar trebui să luăm exemplul seniorilor: măcar 2 copii, dragi români pentru că altel se depopuleaza țara!” a spus primarul Valentin Vrabie.

Proiectul de premiere a cetățenilor din Medgidia la diferite categorii de vârstă a fost inițiat în 2017 de către Valentin Vrabie. Până acum, aproape o mie de cupluri și peste 500 de cetățeni majori, au fost premiați de administrația locală din Medgidia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*