FOTO VIDEO Primăria din Seimeni finalizează, în această toamnă, proiectul prin care sunt asfaltați opt kilometri de drumuri comunale

Asfaltări în comuna Seimeni. FOTO Paul Alexe

Un proiect demarat în 2015, trecut prin furcile caudine ale birocrației unei instituții care ar trebui să faciliteze, nu să încurce, accesul la fondurile europene, este pe cale să prindă contur. Până la sfârșitul lunii noiembrie, comuna constănțeană Seimeni va beneficia de opt kilometri de drumuri comunale asfaltate: două străzi din Seimeni, șase din satul Dunărea și patru la Seimenii Mici.

 Am mai discutat despre proiectul de reabilitare străzi din comuna Seimeni și vă amintiți că eram foarte dezamăgit, pentru că semnasem contractul de finanțare și aveam bani în contul primăriei din octombrie 2017, dar abia în această vară am reușit să implementăm și să dăm în lucru proiectul de reabilitare străzi comunale. Este vorba despre 6,5 kilometri de reabilitare străzi, efectiv, plus reabilitare intrare în comuna Seimeni, pe o lungime de 1400 metri, a declarat pentru Constanța NEWS primarul Mitică Șerban, cel care, alături de echipa sa, a luptat pentru realizarea acestui proiect.

Proiectul, accesat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), are o valoare de un milion de euro, finanțare europeană, la care se adaugă încă 500.000 euro, cofinanțare, din bugetul propriu.

Se fac decopertări, se execută fundația de drum, după care se pun două straturi de asfalt. Reabilitarea cuprinde amenajarea de rigole de scurgere, pentru preluare apă, cu mare atenție la toate amănuntele, deoarece comuna se află într-o zonă cu multe dealuri, cu pantă mare de scurgere, și trebuie să fim atenți, a punctat Mitică Șerban.

Trebuie spus că, până acum, străzile din Seimeni nu au “văzut” asfalt, fiind, eventual, pietruite cu piatră spartă. Din această cauză, încă de la preluarea mandatului, primarul Mitică Șerban a prioritizat acest proiect, menit să crească nivelul de confort urban al comunei. După terminarea acestui proiect, primarul și echipa sa din administrația publică locală se vor putea apleca asupra unui alt proiect de infrastructură rutieră, care vizează reabilitarea ultimilor 10 kilometri de drumuri în cele 3 localități, astfel încât întreaga comună să beneficieze de drumuri noi, asfaltate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*