FOTO VIDEO Primăria Cernavodă finalizează mai multe proiecte importante. Este vorba de stadionul Ideal, de platformele de gunoi subternare și de locuri de joacă

Stadionul Ideal din Cernavodă. FOTO CTnews.ro

Primăria Cernavodă se apropie de finalizarea unor proiecte importante pentru oraș. Astfel, Stadionul Ideal se află aproape de încheierea proiectului și va putea găzdui aici primele competiții. De asemenea, platformele de gunoi îngropate sunt pe ultima sută de metri. Totodată, locurile de joacă pentru copii urmează să fie finalizate. Un proiect important pentru cetățenii din Cernavodă îl reprezintă Piața Agroalimentară Faleză, acolo unde există deja studiu de fezabilitate și urmează să intre în faza de proiectare și ulterior de execuție.

Șeful Serviciului Tehnic Investiții din cadrul Primăriei Cernavodă, Silviu Bănuță, a declarat pentru CTnews, că lucrările la Stadionul Ideal sunt programate a se încheia în curând.

“Ne aflăm încă o dată pe amplasamentul Stadionului Ideal și pentru ultima dată în momentul de execuție, execuție ce urmează să se finalizeze în scurt timp în următoarea perioadă. Următorul interviu o să îl avem pe acest amplasament la un meci de fotbal, împreună cu echipa locală care astăzi cu siguranță deja este la pregătire, la încălzire, pentru meciurile ce vor urma, având entuziasm pentru a crește în categorie. Am pregătit stadionul acesta să fie ceva deosebit pentru orașul nostru”, a povestit Silviu Bănuță.

El a dat și câteva detalii despre acest stadion.

“Stadionul construit este prevăzut cu pistă de atletism și antrenamente, o groapă cu nisip pentru sărituri, avem în jur de 700 de locuri în tribună. Gazonul este natural, din rulouri-gazon, așezat pe un pat de nisip, cu sistem de irigații, altfel el va fi întreținut și întotdeauna gazonul de pe acest stadion va fi la standardele naționale. Avem și o nocturnă astfel încât vom putea avea inclusiv meciuri pe timp de noapte. După cum se vede nocturna e prevăzută pe înălțime pe stâlpi octogonali, având luminozitatea calculată să fie ca ziua”, a explicat șeful Serviciului Tehnic Investiții din Primăria Cernavodă.

Silviu Bănuță a afirmat că și alte investiții sunt în curs de finalizare în Cernavodă.

“Ca o scurtă retrospectivă asupra proiectelor, aș vrea să aduc aminte de platformele de gunoi îngropate, care sunt pe ultima sută de metri, ar rămâne doar colantarea acestora și predarea către operatorul local de salubritate. Avem în lucru cinci locuri de joacă din care mare parte urmează să fie finalizate. Vom continua cu încă șase locuri de joacă astfel încât programul nostru prin care vom dota fiecare cartier al acestui oraș cu locuri de joacă moderne să fie îndeplinit. Avem blocurile de locuințe pentru care s-au contractat fonduri guvernamentale, urmează în următoarea, într-o lună maximă două luni, în funcție și de temperatura de afară să fie finalizate toate aceste blocuri deja contractate”, a transmis Silviu Bănuță.  

El a afirmat că un alt proiect important pentru locuitorii din Cernavodă este legat de Piața Agroalimentară Faleză, care ar urma să intre în faza de proiectare și ulterior execuție.

“Aș vrea să precizez și faptul că în perioada aceasta a fost aprobat scenariul pentru Piața Agroalimentară Faleză, la care avem deja la studiu de fezabilitate finalizat și va intra în următoarea perioadă către etapa de proiect tehnic și ulterior execuție. La acest scenariu care a fost aprobat, aș vrea totuși să precizez faptul că această piață, pe lângă funcționalitatea pe care o are, va fi dotată și cu panouri fotovoltaice astfel încât să contribuie la reducerea consumului și va fi unul din primele proiecte ale orașului în care se tratează și aspectul de consum energetic și eficiență energetică, în special pe fondul în care observăm cu toții că de cel puțin un an de zile prețul la energia electrică s-a  dublat, ba chiar în anumite situații putem considera că este chiar triplu.

Vom veni în sprijinul cetățenilor astfel încât vom lua în calcul pentru viitoarele investiții și această eficientizare, începând cu Piața Faleză, vom considera și obiectivele publice să le studiem din punct de vedere al consumului energetic și să contribuim la aportul energetic prin soluții de energie regenerabilă”, a mai spus Silviu Bănuță.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*