FOTO VIDEO Pista de atletism de pe Stadionul Tineretului din Cernavodă devine o nouă oază pentru practicarea sportului individual și de masă. Proiectul de 2,5 milioane de lei este pe jumătate finalizat

Primăria Cernavodă modernizează pista de atletism a Stadionului Tineretului. FOTO Victor Radu

Orașul Cernavodă se remarcă de ceva vreme printr-o serie de transformări și lucrări de construcție și modernizare a infrastructurii destinate practicării sportului. Îndemnul către adoptarea unui stil de viață sănătos reprezintă fără dar și poate o prioritate cheie a actualei administrații locale conduse de primarul Liviu-Cristian Negoiță. Cel mai recent proiect aflat în derulare este cel de modernizare a pistei de atletism care înconjoară Stadionul Tineretului, o facilitate sportivă destinată atât practicării sporturilor de masă, precum fotbalul, dar și antrenamentelor fizice individuale pe care pe care localnicii din zonă își doresc să le poată desfășura în aer liber și, pe cât posibil, într-un spațiu dedicat.

„Domnul primar, în prima fază, a renovat stadionul din centru, care era emblema orașului și care se numește Stadionul «Ideal». Am făcut un stadion modern, cu nocturnă, cu tribună VIP, cu spațiu dedicat pentru presă, deci exact cum trebuie. Domnul primar a hotărât, pentru că aici aveam solicitări foarte multe din partea cetățenilor care seara aleargă, să facem o pistă ultramodernă și ne-am apucat de pistă.

Am licitat-o, am proiectat-o… Aici era zgură, am scos zgura, am săpat cred că mai mult de 30 de centimetri, am pus piatră mare, piatră mică; vor fi două straturi de asfalt, după care va veni tartanul. Cu drenaj… deci va fi o pistă modernă. După aceea vrem să trecem la tribună, vrem să facem vestiarele, vrem să facem terenul, pentru care credem că cel mai optim ar fi să fie sintetic pentru a scăpa de grija cu irigarea și cu întreținerea și ne gândim ca și stadionul acesta să îl facem ultramodern”, a explicat, în detaliu, pentru CTnews, viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali.

Până să intre în renovare, Stadionul Tineretului din Cernavodă era arena predilectă pentru meciurile de fotbal ale echipei de juniori din localitate, dar și pentru competițiile de la categoria Old Boys. De asemenea, Stadionul Tineretului constituia baza optimă pentru antrenamentele echipelor. În acest moment, proiectul care vizează aducerea pistei de alergare la standardele cele mai moderne și viabile pentru competiții este pe jumătate finalizat, astfel încât, promit autoritățile, în această vară, cernavodenii se vor putea bucura de ea.

„Noi mai avem două luni de zile de termen. Constructorul spune că se va încadra și că va termina lucrarea, suntem cam la 50% din lucrare”, explică viceprimarul.

Inginerul responsabil de bunul mers al lucrărilor susține afirmațiile viceprimarului Șerif Cîrjali.

„Lucrarea constă în construcția unei piste de atletism cu șase culoare, fiecare culoar are 1,2 metri. Va fi folosită pentru competiții de juniori. Acum suntem în faza în care am terminat de săpat, băgăm piatră și ne pregătim de asfaltare pentru următorul strat și cel final: suprafața sintetică ce va fi de 1,3 centimetri, suprafață specială pentru alergare”, a explicat pentru CTnews și șeful de șantier, George Preda.

După ce va fi modernizat în integralitate, stadionul Tineretului va fi pretabil nu numai pentru activități sportive, ci și pentru alte evenimente de anvergură, în măsura în care va exista solicitare în acest sens.

„Noi acum suntem încă în proces de transformare, nu ne gândim neapărat la evenimente, dar va fi un stadion modern cu siguranță”, mai adaugă reprezentantul administrației publice locale din Cernavodă.

Întreaga investiție în modernizarea acestui stadion se ridică la aproximativ 2,5 milioane de lei, bani alocați de la bugetul local. De asemenea, trebuie spus că proiectul care vizează Stadionul Tineretului din Cernavodă se înscrie într-un plan mai larg al administrației publice locale, care cuprinde modernizarea complexului sportiv „Axiopolis, unde sunt acreditați pentru practicarea de performanță a unor sporturi de masă câteva sute de copii, dintre care mulți migrează ulterior către cluburi sportive mai mari din Constanța și nu numai. De asemenea, nu trebuie uitată sala de sport care se construiește de la zero în proximitatea Liceului Tehnologic „Axiopolis” și de care vor beneficia, începând cu anul școlar următor, circa 1.200 de elevi din Cernavodă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*